Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Nad Jabloncem výhra 2:0

Trefili se Štetina a Zahustel

Sdílet

Sparta zvládla poslední domácí utkání této sezony. Ve čtvrtém nadstavbovém duelu jsme porazili Jablonec 2:0, když se o branky postarali netradičně dva obránci – Lukáš Štetina a Ondřej Zahustel.
Do základní sestavy se vrátil Guélor Kanga a také Benjamin Tetteh.
První šance se Sparta dočkala ve třetí minutě. Karlsson od rohového praporku posadil míč na hlavu Radakoviće, který číhal na zadní tyči. Jeho pokus ale zlikvidoval Hanuš, který se rychle přesunul.
Šestá minuta přinesla další zajímavý pokus. Zahustel vyvezl míč do středu hřiště, připravil ho Frýdkovi a ten vypálil ze střední vzdálenosti. Přízemní střela skončila těsně vedle tyče.
Ze třetí šance už padl gól. Znovu to začalo rohovým kopem, Kanga poslal míč na zadní tyč, kde byl tentokrát připravený Štetina. Jeho první hlavičku ještě Hanuš vytáhnul, následnou druhou střelu, kterou Štetina vyslal pravačkou, už ale gólman Jablonce nelapil. Šli jsme do vedení!
V 17. minutě zahrozili z rohu také hosté. Centr našel před brankou hlavičkujícího Kubistu, jeho hlavička ale skončila mimo branku. I další šanci měli Severočeši. Po přízemním centru zprava vápnem ve skluzu proletěl Doležal, chyběl kousek, aby míč trefil!
Jablonec přebíral aktivitu, jenže ve 40, minutě do toho vhodil vidle David Hovorka. Ten fauloval unikajícího Tetteha, který sice neupadl a ponechanou výhodu zakončil střelou, ale rozhodčí se následně k faulu vrátil a Hovorkovi udělil červenou kartu!
Na startu druhého poločasu jsme měli dvě slibné šance a u obou byl Tetteh. Nejdřív na hraně vápna přiťukl míč Kangovi, který střílel mimo. Následně se po povedeném centru Zahustela dostal sám Tetteh do zakončení ve vápně. Jeho rána ale byla zblokovaná na roh.
Druhá trefa přišla v 57. minutě. Eldar Ćivić byl na hřišti chvilku a hned se podepsal pod druhý gól Sparty. Na levé straně obešel dva protihráče a nacentroval na přední tyč. Tam z první zakončil Hložek, ke kterému se míč po zákroku Hanuše odrazil zpět. Hložek následně dal míč pod sebe na střed malého vápna, kde číhal Zahustel a poslal balon do sítě!
20 minut před koncem měl dvě šance v krátkém sledu David Moberg Karlsson. Obě zakončil střelou mimo branku.
Víc zajímavého už duel nenabídl a Sparta tak oslavila vítězství 2:0!
AC Sparta Praha – FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 13. Štetina, 57. Zahustel. ŽK: Kanga. ČK: Hovorka. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Pečenka. Diváci: 7 125.
Sparta: Heča – Zahustel (78. Chipciu), Radaković (88. Plechatý), Costa, Hanousek – Karlsson, Hašek, Frýdek, Kanga, Hložek – Tetteh (56. Ćivić).
Jablonec: Hanuš – Holeš, Hovorka, Kubista, Sobol – Kratochvíl, Trávník (87. Peřina), Hübschman (65. Pilík), Považanec, Jovović (78. Pleštil) – Doležal.

Další novinky