Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Do derby zlepšit standardky

Michal Horňák, Matěj Hanousek a David Moberg Karlsson před derby

Sdílet

Sparťany čeká poslední utkání sezóny 2018/2019, v neděli odehrajeme třetí jarní derby v Edenu. Soupeř si v týdnu stvrdil triumf v domácím poháru a stal se právě po Spartě druhým týmem, který v české historii získal double. Jak se sparťani chystají na utkání na půdě nejúspěšnějšího týmu sezóny?
„O všem je rozhodnuto, v tabulce už se nemůže nic stát. Přijedeme tam a Slavia bude slavit titul. Není to ideální, ale o motivaci nouze nebude. Je to pořád derby, to se hraje vždy naplno. Chceme uspět,“ slibuje před nedělním utkáním Michal Horňák.
„I slávisti to pojmou naplno, neexistuje, že by někdo derby vypustil. I když za sebou mají oslavy titulu a poháru, půjdou do toho naplno a bude to zase bitva. Budeme chtít hrát trochu jinak, než v posledním zápase v Edenu, uvidíme, jak to bude fungovat,“ plánuje Horňák.
„Podle mě to mohou rozhodnout standardní situace,“ říká David Moberg Karlsson. „Oni mají opravdu silné hráče, myslím skutečně fyzicky silné. Při standardkách byli v minulých zápasech opravdu dobří, naopak my jsme při nich byli špatní. Pokud to zlepšíme, máme šanci tam uspět,“ vysvětluje David.
Švédský záložník má za sebou první půlrok v rudém dresu: „Dobře se tu usazuji. První měsíce jsou vždycky složité, nové bydlení, nová země. Ale zvládl jsem to, odehrál jsem hodně zápasů a bylo to ode mě docela slušné. Takže osobně jsem spokojený.“
Z toho, jak se ve Spartě zabydlel, má radost i Matěj Hanousek, další zimní posila: „Odehrál jsem všechno, co šlo, nemůžu být spokojenější. I z hlediska kabiny si to sedlo skvěle, nemám si na co stěžovat,“ říká Matěj.
„I když hrajeme třetí derby během jara, je to pořád obrovský zápas, derby je derby. Znal jsem podještědské derby z minulosti, Sparta proti Slavii je ale ještě výrazně vypjatější. Doufám, že budeme hladovější tým,“ uzavírá Hanousek.
Poslední videopreview této sezóny vám nabídneme v průběhu odpoledne.

Další novinky