Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Na závěr sezony prohra v Edenu

Třetí jarní derby jsme prohráli 1:2

Sdílet

Poslední ligové kolo přineslo už třetí jarní derby této sezóny. Slavia sice hodně protočila sestavu, i tak ale v den svých mistrovských oslav potvrdila dobré rozpoložení a zvítězila 2:1. Jedinou sparťanskou branku dal z penalty Guélor Kanga.
Sparta nastoupila s Lukášem Štetinou v základní sestavě, v úvodní jedenáctce byl na levém kraji zálohy také Eldar Ćivić.
Hned z první šance jsme bohužel inkasovali branku. Masopust poslal od rohového praporku míč na zadní tyč přesně na hlavu Tomáše Součka, který otevřel skóre.
Ve dvanácté minutě se Kanga dostal po špatné rozehrávce brankáře Kováře k míči na straně pokutového území, poslal ho před branku a střílet málem mohl Frýdek. Než si ale srovnal úhel, slávisté byli u něj a jeho pokus nepustili na branku.
V 19. minutě se Tetteh rozběhl za přihrávkou do slávistického vápna, brankář Kovář mu vletěl pod nohy a byla z toho penalta. K ní se postavil Kanga a jak je jeho zvykem, suverénně ji proměnil. Tetteh se bohužel při této situaci zranil a do hry musel Plavšić.
Další šanci měli zase slávisté - rozehrávali přímý kop od brankové čáry a nedaleko vápna. Centr letěl opět na zadní tyč na Součka. I tentokrát se dostal k hlavičce, míč ale letěl pomalu a Heča ho v pohodě lapil.
Slávisti se do vedení mohli vrátit ve 34. minutě, kdy Masopust odešel Radakoviće a naservíroval míč na střed malého vápna úplně volnému Olayinkovi. Ten ale nepochopitelně přestřelil branku a skóre se tak neměnilo. Po poločase to tedy bylo 1:1.
Pět minut po pauze jsme ale znovu prohrávali. Ševčík měl ve středu hřiště čas, aby na pravé straně našel Coufala. I ten byl osamocený, jeho křižná přihrávka do vápna skončila u Baluty, který už snadno skóroval do odkryté sítě.
Slavia měla v té době navrch a mohla to znovu proměnit i do změny skóre. Po autu a přihrávce z pravé strany zakončil ve vápně Baluta. Míč ale trefil vnějším nártem a ten se tak vykroutil mimo tři tyče.
Pak o sobě dali zase vědět sparťani. Plavšić s Kangou nakrátko rozehráli rohový kop a ke střele z rohu pokutového území se dostal Kanga. Jeho pokus ale přelétl branku.
V 86. minutě ještě zkusil pěknou utaženou střelu z dálky Hložek, jeho pokus ale skončil těsně nad.
Sparta měla v závěru ještě několik náznaků šancí, branku ale nedala a v závěrečném utkání sezóny tak přišla porážka 1:2.
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (1:1)
Branky: 7. Souček, 50. Baluta – 21. Kanga (pen.). ŽK: Baluta, Souček, Stoch – Kanga, Plavšić. Rozhodčí: Berka – Kubr, Flimmel. Diváci: 17 000.
Slavia: Kovář – Coufal, Kúdela, Deli, Zelený – Masopust (81. Hromada), Souček, Ševčík, Král, Olayinka (87. Tecl) – Baluta (62. Stoch).
Sparta: Heča – Zahustel, Radaković, Štetina, Hanousek – Hložek, Hašek (77. Karlsson), Frýdek, Kanga, Ćivić (46. Sáček) – Tetteh (24. Plavšić).

Další novinky