Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Máme co napravovat

Michal Horňák a Martin Frýdek po posledním utkání sezony

Sdílet

Sparta prohrála poslední zápas sezony se Slavií 1:2. Utkání a také samotnou sezonu na tiskové konferenci zhodnotili trenér Michal Horňák a Martin Frýdek, který tým vedl jako kapitán.
Martine, dá se říct, že zápas charakterizuje sezonu?
Frýdek: Sezona nebyla dobrá. Po podzimu jsme si jako cíl vytyčili třetí místo a to jsme zvládli. Sezona ale pro nás nebyla dobrá a máme co napravovat.
Trenére, jak byste zhodnotil utkání?
Horňák: Rozhodly začátky poločasů, které jsme nezachytili. V první půli jsme dostali naivní gól ze standardní situace. Už poněkolikáté tady. Ve druhé půli jsme bohužel nepokryli hráče. Tuším, že tam byla ztráta míče na pravé straně, přenesení hry na druhou stranu a nepokrytý hráč.
Martine, co byl podle tebe zlomový moment sezony?
Frýdek: Myslím, že do ligové sezony jsme vstoupili dobře, pak jsme ale prohráli zápasy s Plzní a Olomoucí. To se může stát. Nevím, kde nastal zlom.
Velkou část sezony jsi odehrál jako kapitán. Bereš si to víc osobně, že se sezona nepovedla?
Frýdek: Samozřejmě mě to hodně mrzí.
Trenére, čím si vysvětlujete, že nám dal Souček zase gól?
Horňák: My jsme na něj vystřídali už snad tři hráče při standardních situacích a zase jsme ho nepokryli. Samozřejmě je to nadstandardní hráč. Náš problém byl, že jsme byli málo důrazní.
Jak hodnotíte nadstavbovou část ligy?
Horňák: Nevím, jak ve skupinách pod námi. V naší skupině ale tabulka zůstala stejná jako před nadstavbou. Mužstvo, které vede ligu, může v nadstavbě ztratit titul, to je nepříjemné. Očekával jsem, že budou divácky atraktivní zápasy. Diváci ale na tato utkání chodili méně. Nevím, jaké by to bylo, kdyby ty rozdíly byly menší.
Jak vidíte budoucnost Sparty?
Horňák: Já vím, že Sparta jedná o pozici hlavního trenéra. Víc k tomu říct nemůžu. Nevím, v jaké fázi jednání je. Třetí místo určitě není místo, na kterém by chtěla Sparta v příštích letech být. Musíme posílit kádr, hrát s jiným entuziasmem a kvalitou než v této sezoně.
Martine, budete s napětím sledovat finále Evropské ligy a fandit Arsenalu? Výhra Kanonýrů by nám vynesla základní skupinu.
Frýdek: Všichni v týmu budeme fandit Arsenalu, aby vyhrál.
Trenére, v jakém stavu je podle vás kádr? Měl by přijít nějaký větší řez?
Horňák: Pevný základ týmu je. Bohužel ale máme 10 zraněných hráčů a to už je znát. Základ kádru se pak rozpadne. Bohužel tahounem měl být Bořek Dočkal, ten se ale po třech zápasech zranil. To byl kámen úrazu. Samozřejmě by Sparta měla i tak posílit.
Na jakých postech by podle vás měl tým posílit?
Horňák: Potřebujeme dávat góly. Potřebovali bychom tedy posílit na postu útočníka nebo ofenzivního hráče. Ideální by bylo, kdyby do každé řady přišel hráč, který by se dokázal svou kvalitou dostat do základní sestavy.

Další novinky