Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

O krok blíže

Sedmnáctka porazila Zbrojovku 3:1

Sdílet

V předposledním kole zavítali svěřenci trenéra Havlíčka do Brna, kde se na stadionu Srbská střetli se Zbrojovkou. Odhodlaní sparťané dokázali rozbít obranu nevyzpytatelného soupeře již v 11. minutě zásluhou Karabce. Brňané kontrovali za tři minuty brankou Šedivého. Na další gól Karabce a zásah Fresingera už odpověď nenašli. Sparta porazila Zbrojovku 3:1.
Trenérský štáb v čele s trenérem Havlíčkem vyslal na hřiště nejsilnější možnou sestavu včetně reprezentantů Sejka, Šilharta či Gedeona. Kvůli zranění nemohl nastoupit útočník Žížala. Jedenáctka Sparty vlétla na soupeře od úvodních minut a již ve čtvrté minutě si vypracovala nadějnou příležitost, na jejímž konci stál Sejk. Útočník Sparty však po přihrávce Šilharta minul brněnskou síť.
Zbrojovka odpověděla střelou Aldina, která skončila nad. Po necelé čtvrt hodině hry vybojoval u postranní čáry míč Karabec a stříleným centrem ihned posouval před branku. Marně se po projektilu natahoval Schánělec, ale i bez jeho teče míč zapadl na zadní tyči do sítě a sparťané vedli – 0:1.
Radost ze vstřeleného gólu trvala pouhé dvě minuty. V šestnáctce Sparty se kolem jednoho z obránců obtočil Šedivý a nekompromisně prostřelil Tůmu – 1:1.
Letenským mohl vrátit vedení Schánělec, ale tvrdý volej skončil těsně nad. Krátce po odehrané půl hodině vybojovali sparťané volný přímý kop, který rozehrála dvojice Šilhart – Karabec. Druhý jmenovaný našel dlouhým centrem na zadní tyč přesně stopera Dolejše, který ještě míč vracel pod sebe na volného Fresingera. Středopolař v rudém dresu pro něho netradičně zakončoval hlavou a nemýlil se – 1:2.
Do šaten odcházel lídr s těsným jednobrankovým náskokem. O přestávce nesáhla lavička Sparty k žádné změně a brankář Tůma tak před sebou přivítal totožných deset borců se sparťanským erbem na hrudi. Po změně stran byli hosté z Prahy opět aktivnějším mužstvem a vytvořili si další dvě dobré příležitosti. Jejich proměnění však zabránil dobře chytající brankář Špelda. Míč ze své branky lovil v zápase nakonec ještě jednou. V 53. minutě přenesli Gedeon s Freisingerem hru do křídla na Borkovce, který potáhl míč a nasměroval přesný centr na zadní tyč přímo na nohu Karabce. Tvrdá střela skončila nechytatelně pod břevnem – 1:3.
V poslední třetině zápasu začalo Brno získávat poziční převahu a bylo i blízko snížení. Lacíkovu hlavičku ale Tůma parádně vyrazil a podržel své mužstvo. Sparťanská obrana čelila z následného rohu velkému závaru v šestnáctce, ale odolala. Ve zbytku utkání již mladší dorostenci kontrolovali hru a nepustili zbrojováky do sebemenšího ohrožení branky Tůmy. Sedmnáctka porazila Zbrojovku Brno 3:1 a udělala výrazný krok k zisku mistrovské trofeje.
V posledním veledůležitém kole přivítá Sparta na Strahově Baník Ostrava, a to v sobotu 1. června od 15:15.
Hodnocení asistenta trenéra Lukáše Bláži: „Všichni jsme si uvědomovali důležitost zápasu v Brně, a proto jsme se snažili pečlivě připravit na každý detail. Myslím, že touha zvítězit byla vidět po celý zápas a utkání jsme jako tým zvládli velmi dobře. Vytvořili jsme si dostatečný počet šancí a naopak Brnu toho moc nedovolili. Zbývá nám poslední krok a my se na něj budeme muset řádně připravit.“
FC Zbrojovka Brno U17 – AC Sparta Praha U17 1:3 (1:2)
Branky: 14. Šedivý – 11. a 52. Karabec, 34. Freisinger. ŽK: Konečný – Karabec, Borkovec, Schánělec. Rozhodčí: Líkař – Podaný, Havlín. Počet diváků: 100 diváků.
Zbrojovka: Špelda – Kotásek, Konečný, Zajíček, Kokorský, Fila, Aldin, Lacík, Šedivý (63. Kozel), 71. Kostrůnek, Ondrášek.
Sparta: Tůma – Suchomel, Karabec (73. Holoubek), Sejk, Freisinger, Vitík, Borkovec, Dolejš, Šilhart (90. Vacek), Schánělec (80. Dukay), Gedeon.

Další novinky