Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

I páté derby sezóny vyhrála Sparta

1. liga žen: Slavia - Sparta 3:5

Sdílet

V sobotu 2. června porazily sparťanky slávistky i popáté v sezóně, když na Xaverově před zraky 150 diváků zvítězily 5:3.
Oproti základní sestavě minulý týden ve finále poháru udělal trenér Bartalský čtyři změny: šanci od začátku dostaly Dorsey, DeBree, Bužková a Sonntagová. Sparta hned převzala otěže zápasu. Ve 14. minutě se po rohu Mikolajové hlavou na malém vápně prosadila Bertholdová - 0:1!

Za dalších 9 minut Kylie Strom ve vápně ještě přiťukla Bužkové a bylo to 2:0 pro hráčky v rudých dresech! Ve 27. minutě Odehnalová dlouhým nákopem za obranu vysunula Burkenroad a ta svůj únik zakončila přesně k zadní tyči - 0:3!

Poté o sobě dala vědět i Slavia. Po půlhodině hry Michaela Dubcová z levé strany odcentrovala do vápna, kde Divišová snížila na 1:3. A sólo Bartoňové bylo zakončené střelou těsně mimo. První půle tak skončila za stavu 3:1 pro Spartu.

V 51. minutě Mikolajová prostřelila brankářku Slavie Lukášovou ranou po zemi na zadní tyč a bylo to již 4:1 pro Spartu! Slovenka Mária Mikolajová hrála výborný zápas. Další branku přidala pro změnu střelou na bližší tyč - 1:5!

Slavia dokázala snížit po hodině hry, z přímého volného kopu dala na 2:5 domácí Svitková. Slávistky si ke konci duelu vytvořily tlak, v 66. minutě Bertholdová po závaru vykopávala míč z brankové čáry. Následně v 68. minutě už brankářka Dorsey inkasovala, když ji překonala hlavičkou domácí útočnice Veselá - 3:5.

Další gól již nepadl a pak se sparťanky mohly radovat z dalšího vítězství nad svým městským rivalem. Rozdíl mezi oběma týmy je nyní rovných 10 bodů. Do konce ligy zbývá poslední kolo, příští víkend Sparta na tréninkovém hřišti na Letné hostí Slovan Liberec. Po utkání dojde k předání poháru pro mistra ligy.


SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 3:5 (1:3)

Branky: 30. Divišová, 60. Svitková, 68. Veselá - 51., 55. Mikolajová, 14. Bertholdová, 23. Bužková, 27. Burkenroad
Diváci: 150

Slavia: Lukášová - Sedláčková (55. Chlastáková), Bartovičová, Hasanbegović, Bartoňová - Divišová, K. Dubcová (77. Krejčiříková), Szewieczková, Svitková, M. Dubcová (46. Pěničková) - Veselá (81. Herndon)

Sparta: Dorsey - DeBree (88. Koubová), Bertholdová, Vyštejnová (22. Odehnalová) - Nepokojová (46. Ringelová), Sonntagová, Bužková (57. Miller), I. Martínková, Strom - Burkenroad, Mikolajová (87. Šubrtová)

Další novinky