Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Na úvod sezony prohra

Slovácko na Letné vyhrálo 2:0

Sdílet

Nová sezona 2019/2020 nezačala pro Spartu dobře. V prvním utkání jsme v Generali Areně prohráli se Slováckem 0:2. O branky hostů se postarali Kalabiška a Daníček.
Sparta nastoupila do prvního zápasu nové sezony se dvěma posilami v základní sestavě. Na hřišti byli Michal Trávník a Libor Kozák, který měl dokonce kapitánskou pásku.
Sparta měla první šanci zápasu, v osmnácté minutě Kanga po levé straně rozběhl Hanouska, ten okamžitě nacentroval před branku. Na první tyči na míč číhal Kozák, jeho hlavička ale mířila těsně vedle.
Prakticky z protiútoku jsme dostali první branku. Kanga ztratil míč, Navrátil ho přes Dvořáka dostal ke Kalabiškovi. Ten si pak naznačením střely poradil se Zahustelem a otevřel skore zápasu.
Libor Kozák měl v prvním poločase ještě jednu šanci. V pětadvacáté minutě ho za obranou dlouhým pasem našel Kanga, Kozák byl ve vápně tváří v tvář Trmalovi. Ten vyběhl, zmenšil střelecký úhel a Kozák přestřelil.
Po půlhodině hry jsme prohrávali už o dvě branky. Navrátil získal míč, předal ho Daníčkovi, který zprava postupoval sám na Nitu. Umístěnou střelou na zadní tyč ho pak překonal.
Slovácko pak mělo i další možnosti. Nejdřív hlavičkoval nad branku Havlík, pak zpoza vápna pálil nad břevno Navrátil.
V závěru poločasu Sparta soupeře uzamkla v jeho vápně, ale snížení z toho nebylo. Sáčkovu tvrdou ránu Trmal vyrazil, Hložek pak pálil nad. Po první půli jsme prohrávali 0:2.
Se startem druhého poločasu se hosté absolutně zatáhli a Sparta tvořila hru. Velké šance ale chyběly, k vidění byly spíš náznaky. Jako když v 59. minutě na centr Kangy z přímého kopu naskočil Tetteh a přestřelil branku.
Jasná šance přišla až 63. minutě. Plavšić si krásně pohrál se soupeřem a díky koloběžce ho obešel. Pak vypálil z úhlu a donutil Trmala k dobrému zákroku. Po následném rohu chytil i hlavičku Tetteha.
V 68. minutě se do odraženého míče na hranici vápna z první opřel Sáček, jeho prudká rána mířila do tyče.
Hosté už v závěru byli pasivní, ale vstřelit jim branku se nám nedařilo. Ve vápně Slovácka se v 87. minutě prošel s míčem Sáček a nakonec pálil bodlem, žádná velká práce pro Trmala. V pohodě podržel míč v rukavicích.
Víc už zápas nenabídl a na úvod sezony jsme tak prohráli 0:2.
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 0:2 (0:2)
Branky: 19. Kalabiška, 30. Daníček. ŽK: Štetina, Plavšić - Dvořák, Daníček, Kalabiška. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Hrabovský. Diváci: 14 155
Sparta: Nita – Zahustel (46. Plavšić), Kaya, Štetina, Hanousek – Hložek, Kanga, Trávník (78. Graiciar), Sáček, Karlsson (37. Tetteh)  – Kozák.
Slovácko: Trmal – Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk – Petržela (66. Sadílek), Navrátil (75. Vasiljev), Daníček, Havlík, Kalabiška – Dvořák (90. Krejčí).

Další novinky