Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Nad Jabloncem výhra 2:0

Rozhodl druhý poločas

Sdílet

Sparta napravila nepovedený vstup do sezony a ve druhém kola FORTUNA:LIGY doma porazila Jablonec 2:0. O našem vítězství rozhodly ve druhém poločase trefy Hložka a Kangy.
Trenér Václav Jílek udělal několik změn v sestavě oproti předchozímu duelu se Slováckem. Na pozici pravého beka nastoupil Michal Sáček, na stoperu Uroš Radaković, ve středu hřiště pak byli Martin Hašek a Ladislav Krejčí, pro kterého šlo o premiéru v základní sestavě Sparty.
Za Jablonec byl v základu třicetiletý stoper Jiří Váňa, pro kterého šlo v tomto fotbalově pokročilé věku o první ligové utkání!
Sparta se už ve čtvrté minutě radovala z branky, ta ovšem neplatila. Haškův roh přesměroval do sítě hlavou Hložek. Krejčí ale při celé situaci fauloval brankáře Hrubého a gól nebyl uznán.
Hložek se dostal k hlavičce i o chvíli později. To mu obloučkem míč do vápna naservíroval Hanousek, Hložek ale nebyl rozběhnutý a podle toho jeho střela vypadala. Slabý pokus ukryl v rukavicích Hrubý.
První vyloženou příležitost zápasu měl v jedenácté minutě Libor Kozák. Sáček skvěle zprava vyvezl míč do středu hřiště, předal ho Plavšićovi, který zleva centroval. Kozák míč našel skvěle na zadní tyči, bohužel, náš útočník nezamířil přesně.
Dvacátá šestá minuta přinesla další vyloženou možnost. Po Kangově rohovém kopu hlavičkoval volný Hložek do břevna, míč se odrazil na brankovou čáru a podruhé do něj pak hlavou trkl Kozák. Jenže bohužel, přestřelil. Sparta v těchto chvílích soupeře jasně přehrávala.
Hosté poprvé zahrozili pět minut před koncem prvního poločasu, kdy se na hranici vápna uvolnil ke střele Jovović. Míč ale mířil jen do ochranné sítě za brankou.
Do druhého poločasu jsme nevstoupili tak aktivně jako do toho prvního. Zahrozil tak Jablonec, Jovović technickou střelou překopl branku.
V 56. minutě přišla další vyložená šance Sparty. Nezkušený stoper Váňa nezvládl přihrávku na Hrubého a namazal Kozákovi, který byl sám ve vápně. Jenže ani tentokrát jsme první gól nevstřelili, Kozák mířil mimo.
Branku jsme ale přeci jen vstřelili. Přišla po povedeném Plavšićově centru na přední tyč, kde byl nehlídaný Hložek. Ten trkl do míče a prodloužil ho do branky. 1:0!
O dva góly to mohlo být v 80. minutě. Tetteh čekal na hranici ofsajdu na přihrávku od Trávníka. Ta přišla a Tetteh postupoval sám na Hrubého, který ho ale vychytal. Odražený míč pak před prázdnou bránou našel kopačku Martina Haška, jenže ten netrefil prostor vymezený třemi tyčemi.
V 83. minutě Letná tleskala nádherné trefě Guélora Kangy! Ten se k míči dostal nedaleko od vápna, nerozpakoval se a zkusil vystřelit. Míč skončil přesně v horním růžku a vedli jsme o dva! Víc už se nestalo a Sparta porazila Jablonec 2:0!
AC Sparta Praha – FK Jablonec  2:0  (0:0)
Branky: 63. Hložek, 83. Kanga.  ŽK: Tetteh – Kratochvíl. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Vlasjuk. Diváci: 10 867.
Sparta: Nita – Sáček, Radaković, Štetina, Hanousek (82. Kaya) – Hložek (75. Trávník), Kanga, Hašek, Krejčí, Plavšić – Kozák (63. Tetteh).
Jablonec: Hrubý – Holík, Váňa, Břečka, Sýkora – Kratochvíl, Hübschman, Matoušek, Považanec (64. Pleštil), Jovović (74. Acosta) – Doležal.

Další novinky