Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Nechat na hřišti srdce musí být povinnost

Lukáš Štetina po Jablonci

Sdílet

Lukáš Štetina odehrál proti Jablonci dobré utkání. Zvládal defenzivní povinnosti i rozehrávku, zároveň byl několikrát nebezpečný i směrem dopředu. Po zápase zhodnotil výkon svůj i celého týmu.

ŠTETINA | Ještě se máme kde zlepšit

Jak hodnotíš zápas s Jabloncem?
V první řadě jsme chtěli odčinit to, co jsme provedli v prvním kole se Slováckem. Myslím, že zápas se vyvíjel tak, jak jsme chtěli, soupeře jsme tlačili. Na druhou stranu nám občas dalo hodně práce dostat se do šance. Ale šance jsme měli, jenže jsme neproměňovali. Bylo to dobývání, ale i o přestávce jsme si řekli, že musíme být trpěliví a ono to přijde. A nakonec opravdu přišlo. Myslím si, že jsme Jablonce do ničeho vážného nepustili, až na pár hloupých ztrát. Celý zápas jsme měli navrch.
Co se změnilo, že byl výkon tak odlišný oproti minulému kolo?
Nic extra se nezměnilo. Nový trenér něco nastavil a tou cestou jdeme. Zápas se Slováckem rozhodly naše chyby, kdybychom se jich nedopustili, nejspíš bychom neinkasovali. Dneska jsme se taky dlouho trápili před brankou soupeře, naštěstí to tam spadlo. Ale určitě jsme se víc semkli jako tým. Trenér nám dál cestu, a pokud po ní půjdeme, určitě nám přinese úspěch, o tom jsem přesvědčený.
Hodně jsme hrozili ze standardek. Trénovali jste je speciálně?
Měli jsme něco nacvičené a pár šancí z toho bylo. Ještě si myslím, že pokud to párkrát kopneme lépe, můžeme z toho gól nebo dva navíc přidat. Snad se v tomhle směru ještě zlepšíme.
Co udělat, aby se podobný výkon opakoval týden co týden?
Jsme ve Spartě a každý z nás by si měl být vědom toho, co to znamená. Vždy když jdeme na hřiště, musíme výkonem potvrdit, že sem patří. Nedařilo se nám dát gól, ale neupustili jsme od aktivity a bojovnosti. Na hřišti jsme nechali srdce a to by mělo být to minimum, co musíme dělat. Věřím, že se nám to vrátí.

Další novinky