Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Snad jsme střeleckou smůlu probourali

Adam Hložek po Jablonci

Sdílet

Adam Hložek výrazně pomohl Spartě k vítězství nad Jabloncem 2:0. V prvním poločase měl několik vyložených šancí, nejvíce ohrozil branku v 26. minutě po rohovém kopu od Kangy, nakonec trefil pouze břevno. V 62. minutě si naběhl na přední tyč po výborném centru od Plavšiće a otevřel skore zápasu.
Dnes skvělý výkon a první výhra sezóny. Co bylo klíčové?
Od začátku zápasu jsme si řekli, že na ně vlítneme a nenecháme jim půl metru prostoru. Myslím si, že se nám to dařilo, akorát v prvním poločase tomu chyběl gól, i když jsme měli spoustu šancí. O poločase nám trenér řekl, ať jsme trpěliví, že to tam padne. Nakonec tam padly dva góly a věřím, že jsme tu naši střeleckou smůlu probourali a bude těch gólů víc a víc.  
Je to pro tebe teď výjimečné období?
Jsem obrovsky šťastný, za pár dní mám narozeniny a gólem proti Jablonci jsem je předčasně oslavil. Do toho podepsání nové smlouvy se Spartou. Fanoušci dnes byli skvělí a dotáhli nás k tomuto vítězství. Jsem obrovsky rád za tohle všechno.
Je to ta Sparta, jak by měla vypadat?
Určitě. Takhle jsme si řekli před sezónou, že chceme hrát každý zápas. Byla to úplně jiná Sparta než minulý týden, vlítli jsme na ně hned od začátku a měli jsme většinu zápasu v našich rukou, takto by Sparta měla hrát pořád. Věřím, že to bude jen a jen lepší.
Dnes jsi nastupoval na kraji zálohy, vyhovovalo ti to?
Vlastně od začátku, co jsem ve Spartě, tak jsem vždy hrával na kraji zálohy. Vyhovuje mi to moc, jak zprava, tak zleva. Jsem vděčný za každý zápas, který za Spartu můžu hrát. Snažím se být pokorný a makat pořád na 100%, jako tomu bylo do teď.
Co říkáš na druhý gól a střelu Kangy?
Samozřejmě to byla parádní střela, víme o něm, že umí takto vystřelit. Je to přeci jen vynikající hráč. Myslím si, že teďka už bude těžký ho sundat z té hrušky na zem.

Další novinky