Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

V Budějovicích remíza 2:2

Branky vstřelili Kanga a Tetteh

Sdílet

Sparta ve třetím ligovém kole a prvním venkovním zápase nové sezony získala bod na půdě Dynama České Budějovice za remízu 2:2. Po první půli jsme přitom prohrávali 0:2, o vyrovnání se po pauze postarali Kanga a Tetteh.
Trenér Jílek udělal jednu změnu v základní sestavě oproti duelu s Jabloncem. V základní sestavě se objevil uzdravený Costa, který nahradil Radakoviće a rovnou navlékl kapitánskou pásku.
Hned ve druhé minutě měli domácí obrovskou příležitost. Právě Costa promáchl míč a Schranz šel sám na Nitu. Vypálil tvrdě, ale jen do prostoru, kde stál sparťanský gólman. Hned na úvod tedy velké štěstí a skvělá práce Nity!
V páté minutě už se ale Dynamo radovalo z úvodní trefy a byl to opět Schranz. Po centru do vápna hlavičkoval Provod a už jeho pokus vypadal gólově, protože míč obloučkem mířil někam do prostoru tří tyčí. Možná by ho ještě někdo ze sparťanských obránců vykopl, ale dobíhající Schranz hlavou rozvlnil síť a Dynamo vedlo.
Dynamo i dál hrálo hodně aktivně a v deváté minutě mělo další příležitost. Costa odvrátil hrudí centr míč jenom před vápno, kde se z první do tvrdé střely opřel Čavoš. Jeho povedený pokus letěl těsně vedle tyče.
Po čtvrthodině přišla první velká šance Sparty. Plavšić povedeně odcentroval a před branku v pádu hlavou zakončil Libor Kozák. Bohužel, jeho pokus mířil mimo tři tyče!
V jednadvacáté minutě Kanga prostrčil míč za obranu a zdálo se, že Hašek by mohl jít spolu s Kozákem sám na branku. Jenže než dlouhý míč doběhl, byl u něj vyběhnutý Staněk a odklidil ho.
Po půlhodině nabídl míč Hašek do vápna Kozákovi, ten ale neměl čas si balon srovnat na střelu a domácí obrana odvrátila na roh.
Další pokus si připsal Hložek, který se ve středu hřiště krásně zbavil dvou soupeřů na prostoru jednoho metru a následně se odhodlal ke střele levačkou. Branku minul...
V závěru prvního poločasu jsme měli blízko k vyrovnání. Po rohovém kopu Kangy se ve vápně konal velký závar, po němž nakonec míč pravděpodobně za brankovou čáru dostal Hložek. Balon pak vyrazil Staněk. Rozhodčí Hrubeš několik minut celou situaci řešil s videem, pak se rozhodl gól neuznat. Pravděpodobně kvůli ofsajdu.
Ani to ale nebylo všechno. Při poslední akci prvního poločasu letěl do vápna Sparty míč, Hanousek zfauloval soupeře a byla z toho penalta. K té se postavil českobudějovický kapitán Jiří Kladrubský a Dynamo vedlo po půli 2:0.
Do druhého poločasu přišel sparťanskou ofenzivu posílit Tetteh, který nahradil Haška.
Na startu druhé půle měl první šanci Krejčí. Ten dostal polovysokou přihrávku do běhu, hrudí si jí zpracoval a už ve vápně vypálil. Jeho pokus ale přelétl branku.
Ve 49. minutě přišlo snížení. Hložek nabídl míč před vápnem Kangovi, který nebyl v úplně ideálním střeleckém postoji, ale přesto se opřel do míče a nádherně ho o břevno poslal do sítě!
Prakticky vzápětí jsme přežili velikou šanci domácích. Sparťané propadli při útočení, ztratili míč a dva domácí hráči postupovali proti jedinému Matěji Hanouskovi. Všechno to skončilo střelou Mršiće, který trefil břevno!
Domácí byli i dál nebezpeční. V 63. minutě po centru zleva hlavou zakončil Ledecký. Byl ale v záklonu a branku přestřelil.
Následně Dynamo zahrávalo sérii rohových kopů a po jednom z nich na zadní tyči hlavičkoval zdánlivě už do prázdné brány Schranz. Nita se ale bleskově přesunul a vyrazil míč!
Vyrovnání přišlo osm minut před koncem. Kanga rozehrál přímý kop do vápna přímo na hlavu Tetteh, který ho přesnou střelou umístil k tyči!
SK Dynamo České Budějovice - AC Sparta Praha 2:2 (2:0)
Branky: 5. Schranz, 45. Kladrubský (pen.) – 49. Kanga, 82. Tetteh. ŽK: Čavoš, Ledecký, Brandner, Kladrubský, Provod – Plavšić, Hanousek. Rozhodčí: Hrubeš – Vitner, Šimáček. Diváci: 6681 (vyprodáno).
Dynamo: Staněk – Ćolić, Havel, Novák, Kladrubský – Schranz (80. Brandner), Javorek, Provod, Čavoš, Mršić (90. Martan) – Ledecký (86. Táborský).
Sparta: Nita – Sáček (70. Trávník), Costa, Štetina, Hanousek – Hložek, Kanga, Hašek (46. Tetteh), Krejčí, Plavšić – Kozák.

Další novinky