Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Dávid Hancko posilou Sparty

Slovenský obránce přichází z Fiorentiny

Sdílet

Sparta získala svou sedmou letní posilu! Na roční hostování s opcí, přichází z italské Fiorentiny obránce Dávid Hancko. Jednadvacetiletý slovenský reprezentant může hrát jako stoper, v Itálii ale nastupoval i na pozici levého beka. Tento post mu patří i ve slovenském národním týmu.
Dávid Hancko odešel do Fiorentiny loni v létě z Žiliny, jejímž je odchovancem a kde nastupoval na pozici stopera. V sezoně 2017/2018 za MŠK hrál pravidelně a v devětadvaceti zápasech vstřelil i čtyři branky. Už v té době byl v hledáčku mnoha klubů, včetně Sparty. Coby nejdražšího obránce v historii slovenské ligy ho ale získala Fiorentina.
Tam se během ročního působení dostal pětkrát na hřiště k zápasu Serie A, mimojiné odehrál v dubnu celé utkání proti Juventusu. V průběhu letní přípravy se ale dozvěděl, že s ním italský celek pro příští sezonu nepočítá.
„Dávid je mladý konstruktivní obránce s výbornými parametry pro současný fotbal. Hodně se nám líbil již v době působení v Žilině. Může nastupovat jak na stoperu, tak na místě levého beka. Tím nám zvýší konkurenci na obou těchto postech,“ říká k nové posile sportovní ředitel Tomáš Rosický.
„Za Fiorentinu sice neodehrál příliš mnoho soutěžních utkání, ale i přesto se v jednadvaceti letech vypracoval ve stabilního hráče základní sestavy slovenské reprezentace. O jeho získání jsme usilovali už zimě, ale Fiorentina o jeho uvolnění v té době ještě neměla zájem. Nyní se nám tato možnost otevřela znovu. Ihned jsme vstoupili do jednání, protože jsme Dávida sledovali delší dobu a známe jeho kvality. Máme radost, že jsme tento transfer úspěšně dokončili," dodává Rosický.
1 / 13
Dávid Hancko je také slovenským reprezentantem. Pravidelně nastupoval v dresu národního týmu do jednadvaceti let, momentálně má už čtyři starty za A tým. Trenér Slovenska Pavel Hapal ho na hřiště poslal i v utkání Ligy národů v Praze proti Česku. V itálii i v národním týmu nastupuje jako levý obránce.
Dávid přichází do Sparty na roční hostování, které se díky opci může změnit v trvalý přestup. Na dresu bude nosit číslo 33!
„Sparta je úžasný a velký klub, sálá z něj úspěšná historie. Je to sen, že tady jsem a už se nemůžu dočkat, až budu moc s kluky potrénovat a pak vyběhnout před našimi fanoušky na hřiště," těší se Dávid.
Dávide, ať se ti u nás daří!

Další novinky