Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Z Boleslavi bez bodu

V přestřelce nám nestačily ani tři góly

Sdílet

Sparta odjíždí ze zápasu na půdě Mladé Boleslavi bez bodu. Třikrát jsme na vedení domácích dokázali odpovědět díky brankám Hancka, Tetteha a Kozáka. O výhře Boleslavi ale rozhodl v nastaveném čase střídající Budínský.
Trenér Václav Jílek poslal poprvé do hry Dávida Hancka, který dostal na levém beku přednost před Matějem Hanouskem. Od prvního kola poprvé nastoupil v základu David Moberg Karlsson, Kozák se vrátil na hrot. Domácím chyběl nejlepší střelec minulé sezony Nikolaj Komličenko.
První šanci měli domácí ve třetí minutě utkání. Kanga ztratil míč ve středu pole, kde jeho přihrávku přečetl Matějovský. Ten rozjel protiútok, na jehož konci bylo sólo Mešanoviće na Nitu. Bývalý slávistický útočník ale branku minul.
Sparta ukázala hezkou a rychlou akci ve dvanácté minutě. Costa si troufl při rozehrávce trochu vyjet, ve volném prostoru našel Kangu, který posunul doleva na Plavšiće. Ten se zasekávačkou zbavil obránce a vypálil, jeho pokus ale zblokoval další bránící hráč.
Po čtvrthodině hry přišel kritický moment. Štetina ve vápně při skluzu zahrál balon rukou a rozhodčí Franěk po konzultaci s videem nařídil penaltu. Tu proměnil Muris Mešanović a dostal domácí do vedení.
V jednadvacáté minutě táhl Trávník protiútok po pravé straně, předal Kangovi a ten centroval do vápna. Na padající oblouček si naskočil Plavšić, který přehlavičkoval Křapku, branku ale minul.
O chvíli později Trávník středem hřiště nabídl míč Kozákovi, ten byl ve vápně sám, ale míč si na střelu nezkrotil a Šeda mu ho sebral.
Další šance už skončila brankou. Karlsson rozehrál rohový kop na hlavu Hancka. Po jeho zakončení míč zapadl přesně k zadní tyči a bylo vyrovnáno. Premiéra v lize ve sparťanském dresu jako hrom.
Po rozehrávce přímého kopu předal Kanga míč Karlssonovi, který zkusil překvapit Šedu nečekanou střelou levačkou. Trefil ale jen boční síť.
Sparta měla tlak, ale byli jsme to opět my, kdo inkasoval. Domácí získali míč ve středu hřiště, Bucha se krásně uvolnil a našel napravo úplně volného Matějovského. Ten pak křižnou přihrávkou oslovil na zadní tyči Mešanoviće, který vstřelil svůj druhý gól v utkání. O poločase jsme tedy prohrávali o jednu branku.
Po pauze přišla další velká příležitost Libora Kozáka. Po sklepnutí Štetiny mu míč do vápna vzduchem nabídl Kanga, Kozák si krásně zpracoval, ale střela mířila vysoko nad.
Po hodině hry jsme rozehrávali rohový kop, po němž hlavičkoval Costa, branku ale netrefil. V 73. minutě rozjel Tetteh po rohu domácích protiútok, na jehož konci byla střela Haška. Opět ale míč letěl nad branku. Minutu na to jsme dokázali srovnat. Opět to bylo z rohu, tentokrát se Tetteh protlačil přes Pudila a po další gólové hlavičce to bylo 2:2.
Jenže hned po rozehrávce nebyla sparťanská obrana dobře koncentrovaná, jejím středem pronikl Mešanović a ranou přesně na zadní tyč završil hattrick. Deset minut před koncem přišlo na řadu znovu video, rozhodčí posuzoval situaci ve vápně Boleslavi, kde se střetli Štetina s Matějovským. Pokutový kop pro Spartu nakonec nenařídil.
Šestaosmdesátá minuta přišla třetí sparťanské vyrovnání v zápase. Štetina krásným centrem našel ve vápně Kozáka, který hlavičkoval nekrytý a konečně prolomil svou střeleckou smůlu.
Chvíli na to se do nebezpečné střely zpoza vápna z první opřel Hašek, brankář Šeda jeho pokus vyrazil. V nastavení přišel do hry Lukáš Budínský a zdálo se, že od Boleslavi půjde jen o taktiku jak trochu natáhnout čas. Jenže chvíli na to Mešanović Budínskému přihrál a ten dal výsledku finální podobu. Sparta bohužel z Boleslavi neveze ani bod, prohráli jsme 3:4.
1 / 76
FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 4:3 (2:1)
Branky: 17. Mešanović (pen.), 38. Mešanović, 75. Mešanović, 90. Budínský – 29. Hancko, 74. Tetteh, 86. Kozák. ŽK: Mešanović - Hašek. Rozhodčí: Franěk – Nádvorník, Vlasjuk. Diváci: 5000 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Takács, Pudil, Túlio – Hubínek, Fulnek (83. Ladra), Matějovský (90. Budínský), Bucha – Mešanović, Wágner (63. Klíma).
Sparta: Nita – Sáček, Costa, Štetina, Hancko –Karlsson (46. Hašek), Kanga (62. Tetteh), Trávník, Krejčí, Plavšić – Kozák.

Další novinky