Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Bod z Pardubic

Devatenáctka podlehla Pardubicím 3:4 po penaltách

Sdílet

Nejstarší dorost Sparty zahájil mistrovskou sezónu na půdě východočeských Pardubic. Svěřencům trenéra Kopáňka se podařilo otočit z nepříznivých 0:2 na 3:2, když se dvakrát prosadil Kozák a jednu branku přidal Sejk. Pardubičtí sedm minut před koncem srovnali a o konečném výsledku rozhodovaly pokutové kopy. Rozstřel lépe zvládli domácí a Sparta bere bod za porážku 3:4 po penaltách.
Devatenáctka složená z ročníků 2002 a 2003 vstoupila do ligového ročníku pod vedením trenéra Kopáňka v Pardubicích. Téměř přesně před rokem porazili sparťané pardubické 3:0 a stejně úspěšně chtěli zahájit ročník i nyní. Byli to však domácí, kteří se již ve 12. minutě ujali vedení po chybě sparťanské obrany – 1:0.
Za dalších devět minut ztratili hráči v rudých dresech míč na útočné polovině a Pardubice přešly do rychlého protiútoku, na jehož konci stál Sychra a překonal Benadu – 2:0.
Letenské však druhý inkasovaný gól nezlomil a ještě do konce poločasu snížili zásluhou Kozáka ve 40. minutě – 2:1.
O přestávce sáhl trenér Kopáňko k jedné změně – Jonáš nahradil na trávníku ofenzivnější Gedeon. Sparta přidala na aktivitě, rychle odebírala soupeři míče a vytvořila si tlak. Po hodině se opět prosadil Matyáš Kozák a v Pardubicích bylo srovnáno – 2:2.
Sparťanská jedenáctka nadále pokračovala ve zlepšeném herním projevu a v 81. minutě ji přízemní střelou nasměroval ke třem bodům Sejk – 2:3.
Domácí Pardubice však kontrovaly na druhé straně. Defenzivě Sparty se nepodařilo odvrátit míč do bezpečné vzdálenosti, ten se dokutálel k nohám Kubart, který propálil vše před sebou – 3:3.
Úplný závěr utkání o vítězi nerozhodl a na řadu přišly pokutové kopy. Penaltovou loterii lépe zvládli domácí, kteří ve čtyřech sériích ani jednou neminuli, naopak Sparta neproměnila dva kopy. Devatenáctka podlehla Pardubicím 3:4 po penaltách.
V příštím kole čeká na devatenáctku zápas na Strahově proti Dynamu České Budějovice. Zápas je na programu v sobotu 17. srpna od 11:00.
FK Pardubice U19 – AC Sparta Praha U19 4:3 (2:1) po pen.
Branky: 12. Čejka (vl.), 23. Sychra, 83. Kubart – 40. a 61. Kozák, 81. Sejk. ŽK: Gočaltovský, Formáček, Kubart – Jonáš, Karabec, Kozák, Gedeon. Rozhodčí: Novák – Pekař, Stárek. Počet diváků: 100 diváků.
Pardubice: Vyhnánek – Kurka, Balog, Sychra, Gočaltovský, Čermák, Řehák, Formáček (85. Koukola), Kopecký (58. Šimek), Lebiš (69. Boura), Kubart.
Sparta: Benada – Gelashvili, Jonáš (46. Gedeon), Suchomel, Szewieczek, Karabec, Sejk, Kozák, Šilhart (74. Bláha), Lukavský, Čejka (38. Borkovec).

Další novinky