Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Rozstřílené Dynamo

Devatenáctka deklasovala České Budějovice 8:0

Sdílet

Po úvodním utkání v Pardubicích se devatenáctka poprvé představila domácím fanouškům ve druhém kole proti Dynamu České Budějovice. Sparta se na Strahově pustila do soupeře již od první minuty a po půl hodině vedla 3:0. Počítadlo branek domácích se nakonec zastavilo na čísle osm, kdy se o góly podělili Kozák, Ryneš, Gedeon a Sejk. U19 porazila Dynamo vysoko 8:0.
Oproti zápasu na východě Čech udělal trenér Kopáňko celkem pět změn. Zasáhl do všech řad vyjma pozice brankáře Benady a náhradníci z premiérového klání nového ročníku nezklamali. Již v sedmé minutě došlo v šestnáctce Dynama k souboji, po kterém sudí Myška ukazuje nekompromisně na značku pokutového kopu. Exekuce se ujal útočník Kozák a šancí nepohrdl – 1:0.
Sparťané pokračovali v aktivitě. Vysoce hrající jedenáctka presovala českobudějovické a záhy brzy získávala balony a hrnula se do ofenzivy. Dominanci hráčů v rudých dresech potvrdil ve 14. minutě Ryneš – 2:0.
Jednoznačnou půlhodinu ve prospěch letenských završil ve 29. minutě Kozák, který se po nastřeleném břevnu a tyčce trefil z poza velkého vápna – 3:0.
Ani třetí branka v síti brankáře Kerla nenasytila domácí střelce a ti pokračovali v ofenzivních snaženích. Jmenovitě Gedeon se v závěru prvního poločasu dvakrát zapsal mezi střelce a navýšil sparťanský náskok na pět branek – 5:0.
Trenér Kopáňko nemusel v první půli řešit žádné zranění svého svěřence a tak o přestávce nesáhl k žádné změně. Benada před sebou přivítal na trávníku deset stejných sparťanů.
Jihočeši se nestačili dostat po zahájení druhé části do tempa a již tahali míč ze své sítě. Již ve 47. minutě překonal gólmana Kerla Sejk – 6:0.
Herní převaha byla nadále na straně Sparty a její přetrvávání potvrdil v 54. minutě Rynes, svým druhým gólem v zápase zužitkoval centr stopera Vitíka – 7:0.
Po hodině hry za téměř rozhodnutého stavu přišla na řadu dvě střídání Holoubka hrajícího ve středu a křídelníka Bláhu nahradili Jonáš s Klimendou. Sparta si pohlídala závěr mače a jedenáct minut před koncem přidala do zápisu osmou gólovou zmínku – opět se prosadil Sejk – 8:0.
U19 porazila SK Dynamo České Budějovice vysoko 8:0. V příštím kole narazí dorostenci na nováčka Celostátní ligy U19 Meteor Praha. V pražské Libni se bude hrát ve středu 28. srpna od 11:00.
AC Sparta Praha U19 – SK Dynamo České Budějovice U19 8:0 (5:0)
Branky: 7. (pen.) a 29. Kozák, 14. a 54. Ryneš, 39. a 44. Gedeon, 47. a 79. Sejk. Rozhodčí: Myška – Vnuk, Tikal. Počet diváků: 120 diváků.
Sparta: Benada – Gelashvili, Vitík, Suchomel, Szewieczek, Sejk, Gedeon (72. Borkovec), Kozák, Ryneš, Bláha (61. Jonáš), Holoubek (61. Klimenda).

Další novinky