Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

První gól musíme dát my

Jiří Saňák, Michal Trávník a Libor Kozák před zápasem s Libercem

Sdílet

Spartu čeká v neděli od 19:00 třetí venkovní utkání v probíhající sezoně FORTUNA:LIGY a úkol je jasný – poprvé zvítězit. Nečeká nás ale vůbec nic jednoduchého. V minulé sezoně jsme v Liberci vyhráli po sedmi letech.
„Je určitě třeba začít sbírat body a vítězství venku. Hráli jsme venku dvakrát a ty výkony nebyly optimální. Tím pádem máme z venkovních zápasů jen jeden bod. To musíme změnit, navázat na vítězství z domácího prostředí a tím si pěstovat sebevědomí. Nemůže být takový rozdíl hrát doma a venku. Musíme to pojmout lépe,“ říká Libor Kozák, který v Liberci působil a odehrál oba poslední vzájemné zápasy.
„Motivace všech kluků proti Spartě je dvojnásobná a pojedou na sto procent. My se s tím ale musíme vyrovnat,“ burcuje vytáhlý útočník, který ve Slovanu strávil jaro minulé sezony. „V Liberci je to náročné a neodvážejí se odtud body lehce. Myslím si ale, že když předvedeme něco podobného jako proti Baníku a ještě to zkvalitníme, můžeme uspět.“
Útočník se zkušenostmi z italské i anglické ligy se v probíhající sezoně trefil jednou, při posledním venkovním zápase v Mladé Boleslavi. „Samozřejmě vím, že šancí na pět až šest gólů bylo. Snažím se nepanikařit, být v klidu a věřit tomu, že góly začnou padat,“ dodává Kozák.
„Dostáváme první góly a pak to těžko doháníme. Musíme se soustředit na začátek zápasu, abychom neinkasovali a naopak dali první gól my,“ řekl před utkáním se Slovanem Michal Trávník, který naopak zápasy v Liberci dobře zná z dresu Jablonce, ve kterém působil před příchodem do Sparty. „Bývalo to vyhrocené. Myslím, že jsme měli lepší bilanci, takže na to vzpomínám dobře.“
„Samozřejmě nás povzbudila výhra nad Baníkem i výkon, který jsme si i tak zanalyzovali,“ poznamenal asistent trenéra Jiří Saňák. „Pavla Hoftycha znám. Vím, že má rád kombinační fotbal a věřím, že tentokrát to nebude jenom o válce,“ uzavírá Saňák.
Tradiční videopreview vám nabídneme v pátek.

Další novinky