Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

Prohra nás mrzí, ale jdeme dál

Reportáž z prvního derby sezony

Sdílet

Po úspěšném vstupu do ligy zažily sparťanky studenou sprchu v podobě prohry 1:2 se slávistkami. Obsadily tak prozatím třetí místo v tabulce. Gólově se za Spartu prosadila Sonntagová a za Slavii Kožárová a Svitková.
Trenér Bartalský nasadil poprvé do ligového zápasu Jackie Simpson, která doplnila dvojici obránkyň Bertholdovou a Odehnalovou. Do středu pole zasáhla Irena Martínková. Zbytek sestavy zůstal stejný jako v prvním utkání s Pardubicemi.
Aktivnější Sparta si vytvořila mnoho šancí, první přišla už v 8. minutě, kdy po akci Ringelové a Burkenroad, musela brankářka Slavie míč vyrážet na rohový kop. Slavia si vytvořila první výraznější šanci až v 15. minutě, kdy po ztrátě míče založila Svitková rychlý protiútok a dlouhým pasem poslala míč na Divišovou, Dorsey míč tečovala na roh. Ani jeden tým nedokázal ale své šance proměnit a tak byl stav na konci prvního poločasu 0:0.  
Jako první se z gólu na začátku druhého poločasu mohly radovat sparťanky. Pár vteřin po příchodu na hřiště se prosadila Eliška Sonntagová, která střídala zraněnou Irenu Martínkovou. „Byl to pro mě první gól v derby a jsem za něj ráda, hlavně proto, že to byl můj první dotyk na hřišti, jen bohužel nepomohl k výhře.” Říká střelkyně jediného sparťanského gólu Eliška Sonntagová. V 73. minutě vyrovnala Kožárová a v 76. rozhodla utkání Svitková, která se trefila ze standardní situace. „Prohra nás teď mrzí, ale jdeme dál a napravíme to.” Dodává Sonntagová. 
Závěr utkání byl velmi vyostřený a padalo nejvíce žlutých karet. Nervozitě sparťanek nepomáhalo ani zdržování na straně červenobílých a do konce utkání si nezvládly vytvořit gólovou příležitost, odcházely tak ze hřiště za výsledku 1:2. 
Utkání hodnotí asistentka trenéra Iva Mocová: „70 minut jsme byli lepším týmem, bohužel jsme to nedokázali udržet. Soustředíme se ale sami na sebe a věříme, že to dokážeme napravit. Víme na čem musíme pracovat a rozhodně si nemyslíme, že je celá sezona ztracená.” 
1.liga žen
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 1:2 (0:0)
Branky: 53’ Sonntagová - 73’ Kožárová, 77’ Svitková
ŽK: 43’ Burkenroad, 56’ Sonntagová, 76’ Pochmanová - 34’ Jarchovská, 46’ Szewieczková, 76’ Pincová, 84’ Kožárová
Sparta: Dorsey - Odehnalová, Bertholdová, Simpson - Ringelová (73’ Pochmanová), Pleuler, Martínková I. (52’ Sonntagová), Nepokojová, Martínková L. - Burkenroad, Baucom (59’ Bužková) 
Slavia: Lukášová - Pincová, Khýrová, Necidová, Persson (73’ Černá), Szewieczková (61’ Žemberyová), Divišová (94’ Dědinová), Bartovičová (K), Svitková, Jarchovská, Kožárová (85’ Veselá)

Další novinky