Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Z Liberce bez bodu

Se Slovanem jsme prohráli 1:3

Sdílet

Ani čtvrté venkovní utkání sezony 2019/2020 neskončilo pro Spartu vítězně. V Liberci jsme prohráli 1:3, jedinou naši branku vstřelil Adam Hložek.
Trenér Jílek udělal v sestavě dvě změny oproti utkání s Baníkem. Tetteh nahradil Kozáka a místo zraněného Mandjecka se do základu vrátil Krejčí.
První střelu na branku si připsali ve čtvrté minutě domácí, když to zpoza vápna zkusil Potočný. Trefil ale jen prostředek branky, v níž stál Florin Nita.
Na druhé straně byla o minutu později k vidění také první střela, Tetteh ze vzduchu připravil míč pro Sáčka, který z hranice pokutového území vypálil vysoko nad.
Domácí měli velkou šanci v desáté minutě. Hanckovi se nadvakrát nepovedlo zažehnat chybu v rozehrávce a Liberec se hnal ve dvou proti jedinému sparťanovi. Potočný ale svou přihrávku nenasměroval přesně, Nita vyběhl a míč sebral.
Po dalších patnácti minutách Slovan zahrozil z rohového kopu. Míč přistál přesně na hlavu Fukaly, který ale naštěstí mířil jen do středu branky, kde byl připravený Nita.
Tři minuty před přestávkou si Plavšić našel nepřesnou přihrávku Krejčího ve středu hřiště a hnal se na branku. Těsně před pokutovým územím mu ale míč čistým a dobře načasovaným skluzem odebral Kačaraba.
Sparta pak měla několik náznaků, jako když z přímého kopu trefil jen střed branky a Nguyenovy rukavice Hancko, nebo když Plavišć z dalšího přímáku oslovil po zemi Hložka. Ten ale balon netrefil ideálně.
Jedinou branku prvního poločasu viděli diváci až ve 45. minutě. Po pravé straně utekl naší obraně Malinský a pak prostřelil Nitu ranou na zadní tyč. Klasický „šatňák“ tak ukončil první půli.
Po poločase začala Sparta aktivně. Po přímém kopu se k odraženému míči dostal Hložek a na dlouhou nohu uvnitř vápna zakončil. Míč ale v pohodě sebral Nguyen.
Pět minut po přestávce jsme málem kopali penaltu. Sudí Julínek ji nařídil za faul Hybše na Sáčka. Po konzultaci s videem ale rozhodčí změnil svůj verdikt a nařídil jen přímý kop z rohu vápna.
K tomu se postavil Hancko a míč napálil do zdi. Balon se k němu ale odrazil, Hancko znovu vypálil a tentokrát trefil tyč za Nguyenem.
Hned po tyči založili domácí protiútok, který řešil Hanousek hraničním zákrokem v pokutovém území Sparty. Sudí šel znovu k videu a tentokrát penaltu pro Liberec nařídil.
K pokutovému kopu se postavil Roman Potočný a Florin Nita tentokrát neměl nárok. Domácí šli do dvoubrankového vedení.
Sparta ale rychle odpověděla! Martin Hašek vyvezl míč ze středu hřiště doprava, kde ho předal Hložkovi. Ten zkusil vypálit zdálky a míč krásně zamířil do sítě!
Sparta v ten okamžik získala novou sílu a zatlačila soupeře. Vyplynula z toho šance - Hložek přistrčil do pokutového území míč Tettehovi, který stál tváří v tvář Nguyenovi, ten ale jeho pokus dokázal vyrazit. Následně si prostor na střelu našel Hložek, mířila ale nad branku.
Sparta dál tlačila, jenže vstřelit vyrovnávací branku se jí nepodařilo a naopak to dvanáct minut před koncem byli opět domácí, kteří udeřili.
Musa utekl sparťanské obraně, zprava přihrál přesně na nohu Malinskému, který stál už před prázdnou brankou a bez problémů proměnil.
V samotném závěru utkání ještě po pěkném Hanouskově centru trefil tyčku za Nguyenem hlavou Hašek. Víc zápas nepřinesl a Sparta tak na severu Čech prohrála 1:3.
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 3:1 (1:0)
Branky: 45. Malinský, 58. Potočný (pen), 78. Malinský – 63. Hložek.  ŽK: Kačaraba, Mikula, Malinský, Alibekov – Radaković, Hancko, Krejčí, Hašek.  Rozhodčí: Julínek – Paták, Podaný. Diváci: 8 765.
Liberec: Nguyen – Fukala, Mikula, Kačaraba, Hybš – Malinský (85.Dordić), Breite, Pešek (78. Koscelník), Alibekov, Potočný – Kuchta (74. Musa).
Sparta: Nita – Sáček, Radaković, Hancko, Hanousek – Hašek, Krejčí, Trávník (77. Karlsson), Plavšić (58. Kozák) – Tetteh.

Další novinky