Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Tři góly? To je strašně moc

Matěj Hanousek po Liberci

Sdílet

Spartě se nepovedl ani další venkovní zápas v nové ligové sezoně, z Liberce odjíždíme bez bodu. Hlavní příčinu porážky hledal po utkání Matěj Hanousek. A našel ji, vcelku logicky, hlavně v přespříliš děravé obraně.

HANOUSEK | Tři góly je moc

Kde leží příčina porážky?
Příčina leží v tom, že jsme dostali tři góly, to je strašně moc. Možná můžeme dostat jeden, protože sílu na to otočit zápas máme, ale my dostaneme tři, to už je hrozně moc. To už je těžké. Nebylo to o tom, že jsme měli proměňovat šance, bylo to prostě o tom, že jsme dostali tři góly.
Ve venkovních zápasech dostáváme zatím hodně branek obecně. Je to nás největší problém?
Je to pravda, co na to mám říct… Mám pocit, že kdykoliv uděláme chybu, soupeř to potrestá, vždycky. Neviděl jsem statistiky, ale kolik měl Liberec šancí krom toho, z čeho nám dal gól? Dostaneme branku ze všeho. Samozřejmě jdeme si tomu naproti sami, kdybychom nedostali tři góly, tak vyhrajeme.
Vstup do utkání opět nebyl dobrý. Jak si to vysvětluješ?
Je to těžké soudit, kdybychom to věděli, tak to změníme. Nejde o to, co si řekneme před zápasem, jde pouze o to, co v utkání ukážeme. Můžeme si říkat, co chceme. Když to tam pak není, tak nevyhrajeme.
Co sis myslel, když se rozhodčí běžel podívat na video před penaltou proti nám?
Byl jsem přesvědčený, že to faul nebyl. Pochopitelně, když se šel podívat, tak jsem byl překvapený. Byl jsem si naprosto jistý, řekl bych, že pořád jsem. Video jsem ještě neviděl, podívám se, jestli tam taky najdu faul. Ale z pocitu, který jsem měl na hřišti, si myslím, že ho tam nenajdu.
Ztrácíme už devět bodů na první místo. Sleduješ tabulku nebo se soustředíte jen na sebe?
Slavia vede tabulku, a pokud vyhraje všechny zápasy, tak klobouk dolů a po právu bude mistr. To teď ale není něco, co bychom sledovali, nekoukám, kdo je před námi a o kolik je před námi. My prostě musíme začít hrát hezky, dobře a vyhrávat. Ono to jde ruku v ruce, když budeme hrát dobře, budou i výsledky. Zatím, hlavně venku, prostě dobře nehrajeme.

Další novinky