Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

V Plzni prohra 0:1

Krmenčík rozhodl

Sdílet

Sparta po derby prohrála i druhý těžký zápas posledních dní, z Plzně odjíždíme s porážkou 0:1. O jediný gól zápasu se postaral Krmenčík.
Trenér Václav Jílek oproti derby vrátil do sestavy Srdjana Plavšiće, do středu hřiště se přesunul Hašek a Martin Frýdek nastoupil na levém kraji obrany. Chyběl zraněný Mandjeck a také Benjamin Tetteh, jehož disciplinární komise potrestala zákazem startu po červené kartě v derby.
Jako první pohrozili ve druhé minutě domácí. Zleva prolétl sparťanským vápnem ostrý centr Kovaříka, následně se z druhé vlny dostal ke střele Procházka. Míč mířil mimo branku.
Úvod zápasu nenabízel žádné velké šance a byl z obou stran poměrně opatrný. Sparta se dostala k zahrávání dvou přímých kopů z velké vzdálenosti, nic z nich ale nebylo. Za domácí zase zajímavě centroval Kovařík na Kopice, jeho pokus byl ale ve 22. minutě ztečovaný mimo branku.
Po půlhodině se Michal Sáček ze strany vydal na ofenzivní výlet a prošel středem obrany domácích. Když už se hnal prakticky jen na Hrušku, míč mu zezadu čistě vypíchl Limberský a akci tak chyběla střela.
O pár minut později už Sparta zakončila, těžký centr si zpracoval Kanga a blízko branky domácích pálil na přední tyč, Hruška byl připravený.
A za okamžik další šance! Tentokrát zleva centroval Hašek, míč přelétl Hrušku a v pádu hlavou na zadní tyči zakončil Hložek. Branku netrefil.
Sparta zvládla první půli poměrně sympaticky, hned na startu druhého poločasu ovšem přišla pohroma. David Lischka okamžitě po rozehrávce chtěl přihrát Hečovi, jenže to provedl obrovsky nepřesně, namazal Krmenčíkovi před branku a ten nezaváhal.
Sparta se snažila odpovědět a byla aktivní. V 53. minutě se zleva protáhl až ke střele z hrany vápna Plavšić. Branku ale vysoko přestřelil.
V sedmdesáté minutě se domácí dobré dvě minuty radovali z branky na dva nula, kterou vstřelil Krmenčík. Právě ten ale před vstřelením gólu jasně fauloval Lischku, což sudí po přezkoumání u videa odhalil a gól odvolal.
Čtvrt hodiny před koncem zkusil z nějakých pětatřiceti metrů napřáhnout Kanga, branku netrefil těsně, Hruška by ale i tak situaci nejspíš kontroloval. V 85. minutě měla Plzeň velkou šanci na navýšení skóre. Po přihrávce Kovaříka zakončil patičkou Chorý, Heča ho skvěle vychytal.
Sparta už si v závěru šanci nevypracovala a z Plzně tak odjíždíme s prohrou 0:1.
FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branka: 46. Krmenčík. ŽK: Brabec, Chorý – Trávník, Plavšić, Graiciar. Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Flimmel. Diváci: 11 536.
Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Kovařík, Kalvach, Hořava (90. Beauguel), Procházka (90. Pernica), Kopic – Krmenčík (83. Chorý).
Sparta: Heča – Sáček, Kaya, Lichka, Frýdek – Hložek (70. Graiciar), Kanga, Trávník, Hašek (77. Juliš), Plavšić – Kozák.

Další novinky