Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Je to frustrující, musíme pracovat dál

Michal Trávník po Plzni

Sdílet

Michal Trávník přispěl svým k dílem k poctivému a běhavému výkonu Sparty na hřišti Viktorie Plzeň. Bohužel ani tenotkrát to na body nestačilo. Právě Trávník po zápase utkání hodnotil pro Sparta TV.

TRÁVNÍK | Davidovi chceme pomoct

Jak hodnotíš zápas v Plzni?
Chtěli jsme odčinit domácí prohru v derby. Věděli jsme, co máme dělat, ale bohužel jsme zase udělali individuální chybu, která to nakonec rozhodla. Pořád se neumíme z těch chyb ponaučit a to rozhoduje zápasy.
V prvním poločase přitom naše hra na Plzeň fungovala. Hodnotili jste ho v kabině pozitivně?
Asi ano, v prvním poločase jsme se cítili dobře, ale pořád něco chybělo v šestnáctce, tam jsme chtěli přidat. Plzeň ale také neměla nic vyloženého. Ale pak rozhodují ty chyby, které my vždy uděláme.
David udělal chybu, která pro něj není vůbec typická. Čím si to vysvětluješ?
Nevím, co k tomu říct. Bohužel se na něm asi podepsala nějaká celková atmosféra posledních výsledků. Je to hráč, který se vrátil po dlouhé absenci a takovou chybu mu nikdo nepřeje. Chceme ho podržet, a aby se zvedl.
Z hlediště se zdá, že nemáme sílu na to, abychom otáčeli zápasy v momentě, kdy dostaneme první gól. Jak to vnímáš ze hřiště?
Pořád jsem věřil, že tam aspoň ten jeden gól dáme. Nějaké standardky jsme měli, aby to tam třeba i se štěstím propadlo, ale bohužel se to nepovedlo.
Nastal nejhorší scénář, prohráli jsme oba těžké ligové zápasy. Co dál?
Bude to asi znít jako klišé, ale nejde dělat nic jiného, než dál pracovat. Z této situace se chceme co nejrychleji dostat. Není to lehké a je to obrovsky frustrující.

Další novinky