Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Kozákova paráda

Devatenáctka deklasovala Mladou Boleslav 11:0

Sdílet

V osmém kole Celostátní ligy U19 se tým trenéra Kopáňka střetl s Mladou Boleslaví. Sparťané na soupeře vlétli již od první minuty a v šesté minutě vedli zásluhou Pudhorockého, který otevřel na Strahově střelnici. Sparta přidala do poločasu dalších pět branek a osudu utkání bylo téměř rozhodnuto. Ve druhé půli lovil brankář Lichtenberg míč ze své sítě ještě pětkrát a devatenáctka porazila Mladou Boleslav 11:0. Útočník Kozák předvedl nevídanou show, když vstřelil sedm gólů!
Sparťané netradičně v bílých dresech v domácím prostředí začali mač velmi aktivně a již v šesté minutě otevřeli gólový účet, když Lichtenberga překonal Pudhorocký – 1:0.
Prvním gólem však ofenzivní tažení Sparty neskončilo, ba naopak sparťané pokračovali v dobývání branky Mladé Boleslavi. Ve 20. minutě se v šestnáctce protlačil do zakončení Kozák a navýšil vedení – 2:0.
Po půlhodině hry fauloval hostující obránce ve vlastní šestnáctce a sudí Klupák nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Kozák a s přehledem přidal třetí branku svého týmu – 3:0.
O pět minut později posunul Pudohorcký míč z pravé strany na střed přesně na nohu Kozáka, který nekompromisně propálil Lichtenberga – 4:0.
Uteklo jen pár vteřin a na obranu Mladé Boleslavi se valil další útok letenských, který obránci odvrátili jen na roh. Rynešův kop dolétl až ke Kozákovi, který ve 36. minutě vstřelil již čtvrtý gól – 5:0.
Do konce prvního poločasu chyběly poslední čtyři minuty a sparťané vybojovali míč v rohu hřiště, odkud míč putoval opět k útočníkovi s číslem 11. Kozák se opět nemýlil – 6:0.
Trenér Kopáňko mohl být po prvních čtyřiceti pěti minutách nadmíru spokojený, protože jeho tým byl maximálně efektivní a domácí utkání téměř rozhodl již v první části. Do druhého poločasu provedl sparťanský lodivod jednu změnu – Pudhorockého nahradil Žížala.
Útočník splatil důvěru trenéra ihned po svém příchodu na hřiště, když mu Bláha naservíroval míč z pravé strany a Žížala uklidil míč za záda brankáře – 7:0.
Sparta dominovala a kontrolovala hru s míčem na svých kopačkách. V 52. minutě napřáhl z velké dálky Holoubek a dlouho letící projektil zapadl přesně do horního rohu – 8:0.
Po hodině hry vystihl chybnou rozehrávku hostů Žížala a následně přesnou střelou navýšil náskok – 9:0.
V 80. minutě doputoval zblokovaný centr Klimendy přímo ke Kozákovi a ten zkompletoval druhý hattrick v utkání – 10:0.
Poslední slovo zápasu měl opět Kozák, který šest minut před koncem upravil na konečných 11:0 pro Spartu. Devatenáctka porazila Mladou Boleslav vysoko 11:0 a na svém kontě má aktuálně šestnáct bodů po osmi odehraných kolech.
O devátém hracím víkendu cestují svěřenci trenéra Kopáňka do Hradce Králové. S „votroky“ se U19 střetne v sobotu 5. října od 11:00 v areálu Bavlna.
AC Sparta Praha U19 – FK Mladá Boleslav U19 11:0 (6:0)
Branky: 6. Pudhorocký, 20., 29. (pen.), 34., 36., 41., 80., 84. Kozák, 47. a 65. Žížala, 52. Holoubek. ŽK: Bláha, Kozák – Lazarchuk, Mašek. Rozhodčí: Klupák – Nejedlý, Pytloun. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Benada – Bláha, Gelashvili, Lukavský, Szewieczek, Pudhorocký (46. Žížala), Jonáš, Holoubek, Ryneš (62. Klimenda), Šilhart (62. Dukay), Kozák.
Mladá Boleslav: Lichtenberg – Lazarchuk (34. Angelozzi), Velička, Rulc, Mašek L.., Stránský, Mašek M., Vostřel, Snížek, Novotný (46. Coňk), Havlina (70. Pánek).

Další novinky