Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Nula se Slováckem

Devatenáctka podlehla Slovácku 0:2

Sdílet

Svěřenci trenéra Kopáňka se v šestém kole Celostátní ligy U19 střetli na Strahově se Slováckem. Sparťané v prvním poločase marně ostřelovali branku soupeře ze všech úhlů, ale brankář Andres za svá záda nepustil jediný pokus. Naopak Slovácko ve druhé půli využilo dvou příležitostí a Sparta doma podlehla Slovácku 0:2.
Devatenáctka Sparty začala tlakem. Již v první minutě vybojoval Kozák míč ve středu hřiště a posouval za obranu na Pudhorockého. Přihrávka však sklouzla po trávníku a záložník Sparty na míč nedosáhl. Na druhé straně zakončoval s maskou hrající Vecheta. S jeho hlavičkou si Benada poradil. V úvodních minutách si hráči v rudých dresech vybojovali dvojici rohů, ale ani jeden z nich neskončil brankou.
Slovácko držel v první půlhodině skvěle chytající Andres, který nejprve vychytal střelu unikajícího Kozáka a následně si poradil i s tvrdým projektilem Ryneše. V 18. minutě posouval Jonáš na volného Pudhorockého, ale ani ten na Andrese nevyzrál.
Po sérii neproměněných příležitostí Sparty se začalo do hry čím dál více dostávat Slovácko. Sparťané ztráceli míče ve středu pole a obrana tak byla pod neustálým tlakem. Benada však všechny pokusy kryl. V závěru poločasu byl v šestnáctce Slovácka sražen Ryneš, ale sudí Melichar penaltový zákrok neviděl. Sparťané v posledních vteřinách první půle zahrávali dva přímé kopy – první zablokoval jeden z obránců a druhý skončil v rukavicích Andrese.
Trenér Kopáňko provedl o přestávce jednu změnu, místo obránce Jonáše vyslal do zápasu Sejka, který měl jasný úkol – vstřelit gól. Bylo to však Slovácko, kdo poprvé udeřil. V 57. minutě se míč dostal k Byrtusovi, který prostřelil Benadu – 0:1.
Po obdrženém gólu chtěla Sparty rychle vyrovnat, ale jak pokus Ryneše, tak ani střela Kozáka nezapadly do sítě. Letenští několikrát úplně uzamkli obranu Slovácka ve vlastní šestnáctce, ale bez kýženého gólu. Hosté naopak tři minuty před koncem využili rychlého brejku, na jehož konci zakončoval Švrček a nemýlil se – 0:2.
Devatenáctka podlehla Slovácku 0:2 a podruhé za sebou ztratila všechny tři body na domácí půdě.
AC Sparta Praha U19 – FC Slovácko U19 0:2 (0:0)
Branky: 57. Byrtus, 87. Švrček. ŽK: Juroška (SLO). Rozhodčí: Melichar – Fišer, Kolář. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Benada – Gelashvili, Jonáš (46. Sejk), Vitík, Szewieczek, Pudhorocký (84. Schánělec), Kozák, Ryneš, Klimenda, Bláha (61. Freisinger), Holoubek.
Slovácko: Andres – Byrtus (75. Švrček), Vecheta (69. Kratochvíla), Jaich, Kudela, Bartoš, Kočí, Polášek, Velecký, Pak, Juroška (78. Zedníček).

Další novinky