Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Domácí prohra

Sedmnáctka nestačila na Slovácko

Sdílet

Sedmnáctka přivítala na Strahově výběr Slovácka v rámci šestého kole Celostátní ligy U17. I přes aktitivu Sparty šlo po téměř půl hodině hry do vedení Slovácko gólem Kozla. Sparťané po celý zápas marně dobývali branku gólmana Frydrycha. Ani jednou ho nedokázali překonat a svěřenci trenéra Hovorky tak podehli Slovácku 0:1.
První velkou šanci utkání měli sparťané v desáté minutě, kdy Kabongo vyslal do samostatného úniku Michla. Útočník Sparty chtěl vyzrát na brankáře Frydrycha kličkou a pak zakončit do prázdné branky, jenomže klička nevyšla dle představ a Frydrych míč lapil.
O pět minut později hledal Kaštánek v šestnáctce Michla, na vysoký centr však nedostáhl o pár centimetrů. Svěřenci trenéra Hovorky zatlačili na Slovácko, ale hosté ustáli i několik závarů vně vlastní šestnáctky.
S přibývajícími minutami se zvyšovalo procento držení míče na straně Slovácka a ve 30. minutě jediná gólová akce utkání. Na centr z levého křídla si naběhl se sedmičkou hrající Kozel a střelou zblízka propálil Ulricha v brance Sparty – 0:1.
Brankáři na obou stranách museli být nadále v pozoru a jak Frydrych, tak i Ulrich si připsali důležité zákroky. Ani jeden z nich už do konce utkání nebyl překonán. V útoku Sparty se bil Kabongo, ale ani jeho práce nepřinesla vyrovnávací branku. Sparta podlehla Slovácku 0:1.
AC Sparta Praha U17 – FC Slovácko U17 0:1 (0:1)
Branky: 27. Kozel. ŽK: Vydra, Zábranský (oba SPA). Rozhodčí: Fišer - Melichar, Kolář. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Ulrich – Konopásek, Vydra, Štěpán (76. Nguyen), Kabongo, Stárek, Staroščák, Kaštánek, Michl (60. Osmani), Zábranský, Walter (57. Váňa).
Slovácko: Frydrych – Vytiska (60. Řezník), Kozel (68. Šušla), Absolon, Růžička (60. Novotný), Mandinec, Bartoš, Šlechta, Kraváček, Kabelka, Valášek (71. Mišík).

Další novinky