Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Kozák dal hattrick a Sparta vyhrála 4:0!

Vítězství nad Karvinou

Sdílet

Sparta se v posledním utkání před reprezentačním pauzou vrátila na vítěznou vlnu a porazila Karvinou 4:0. Hattrick vstřelil Libor Kozák, další branku přidal Kanga!
Trenér Václav Jílek poslal poprvé do základní sestavy Martina Graicira, který na křídle nahradil Srdjana Plavšiće. Kvůli zdravotním problémům Semiha Kayi se poprvé představila stoperská dvojice Dávid Hancko – David Lischka.
První šanci jsme měli na začátku šesté minuty. Kanga cpal míč zleva před branku, tam ve velmi obtížné pozici dlouhou nohou zakončil Kozák, balon letěl vedle tyče.
V deváté minutě Sparta rozehrávala třetí roh zápasu a do střely se v dobré pozici položil David Lischka. Zakončení nohou sparťanského stopera ale letělo vysoko nad branku.
V jedenácté minutě propadl při dlouhém balonu Martin Frýdek a najednou se sám před Hečou objevil Ba Loua. Sám byl ale asi překvapený a nezakončil tak, aby našemu brankáři nadělal větší problémy.
Tuhle šanci soupeře jsme přežili a v patnácté minutě jsme šli sami do vedení. Michal Trávník nádherným dlouhým pasem našel za obranou Adama Hložka, který míč sklepl na Kozáka. Ten v pádu poslal míč do protipohybu brankáře a otevřel skóre.
Další šance přišla vzápětí. Frýdek se proháčkoval s míčem od postranní čáry a následně ho předal Hložkovi. Ten vypálil kroucenou falší mimo branku.
Po půlhodině hry Sparty soupeře zatlačila sérií kvalitních centrů do vápna. Všechno to zakončil střelou zpoza vápna Frýdek, který se opřel do volného míč a přestřelil.
V 51. minutě přišla druhá sparťanská trefa. Libor Kozák dostal přihrávku za hostující obranu a levou nohou krásně obhodil brankáře. Sudí na hřišti branku neuznali, po přezkoumání videem ale gól platil!
A nebylo to všechno, protože za osm minut Libor Kozák završil hattrick! David Lischka se pustil do odvážné práce na polovině soupeře, vybojoval míč a předal ho Hložkovi. Ten upaloval na branku zleva a následně míč předal před prázdnou branku Kozákovi. Pro toho už to pak nebylo složité a potřetí rozvlnil síť.
Chvíli na to šli hosté do deseti, protože na polovině hřiště fauloval Petráň a obdržel od sudího Fraňka druhou žlutou kartu.
V 73. minutě měla Sparta dvě velké šance! Nejdřív se krásně hostující obranou prokličkoval Tetteh, snad mezi třemi soupeři. Pak ale vypálil po zemi a brankář Hrdlička jeho pokus reflexivně vyrazil. Následně se k míči dostal za vápnem Trávník a technickou ranou orazítkoval břevno.
Chvíli na to přišla další obrovská příležitost Sparty. Tetteh postupoval zprava a následně předložil míč krásně Hložkovi. Ten vypálil do protipohybu brankáře, Hrdlička ale vytáhl další skvělý zákrok.
Sparta si konec zápasu užívala a vytvářela si hodně šancí. Tu další měl v 77. minutě po rohu Hložek, hlavou ale trefil opět jen břevno.
Čtvrté odměny se Sparta dočkala v 85. minutě. Tetteh vypíchl Karviné míč na polovině hřiště, předal ho Kangovi, který si ho následně připravil na střelu a zpoza soupeře uklidil míč k tyči!
Sparta tak zvládla zápas s outsiderem a zvítězila 4:0!
AC Sparta Praha – MFK Karviná 4:0 (1:0)
Branky: 15. Kozák, 51. Kozák, 59. Kozák, 85. Kanga. ŽK: Hancko, Kanga, Sáček, Hašek – Rundić, Petráň, Marek Hanousek. ČK: Petráň. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Koval. Diváci: 7 181
Sparta: Heča – Sáček, Hancko, Lichka, Frýdek – Graiciar (74. Plavšić), Kanga, Trávník, Hašek, Hložek (80. Vindheim) – Kozák (69. Tetteh).
Karviná: Hrdlička – Ndefe (46. Putyera), Kouřil, Rundić, Čonka – Lingr (88. Moravec), Smrž, Marek Hanousek, Ba Loua – Petkov (79. Bukata), Petráň.

Další novinky