Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

V tomhle musíme pokračovat

Libor Kozák po Karviné

Sdílet

Libor Kozák se v utkání s Karvinou rozstřílel a zaznamenal svůj první sparťanský hattrick. Po zápase mluvil o tom, jestli už cítil tlak i o nutnosti se od výrazného vítězství odrazit.

KOZÁK | Takhle musíme pokračovat

Jako hodnotíš zápas s Karvinou?
Klíčový byl rychlý gól a také to, že jsme drželi nulu. To byl základ. Kluci to vzadu zvládli a pak jsme velmi dobře nastoupili do druhého poločasu a přidali jsme další góly. V prvním poločase byly některé pasáže nervóznější, ale vcelku jsme to zvládli a je třeba se od toho odrazit.
Jak je pro tebe osobně důležitý vstřelený hattrick?
Pro každého útočníka je hattrick skvělá věc, pomůže to na sebedůvěře. Jsem rád, že to tam spadlo a přineslo to body. Ale je třeba říct, že jsem to dvakrát dostal skvěle od Hložana a jednou od Hašana. Takže o to líp se to pak uklízí.
Fanoušci čekali dlouho, až se rozstřílíš. Cítil jsi v tomhle směru tlak?
Samozřejmě, vím o tom, i když na prvním místě mám vždy očekávání, která na sebe kladu sám. Vím, že jsem těch branek mohl vstřelit víc, šancí jsem měl dost. Ale šel jsem dál, věřil jsem, že přijde takový zápas, což se stalo. Ale je třeba se od toho odrazit a udržet si takovou formu. Snažím se nepřipouštět si tlak a soustředit se vždy na to, co bude dál.
Jak nám takhle výrazná výhra může pomoct dál?
Jak jsem říkal, nejcennější je, že jsme udrželi nulu. I minulý zápas v Plzni, byť jsme prohráli, tak jsme předváděli dobrou obrannou činnost. Od těchto zápasů se musíme odrazit, a pokud budeme zvládat držet nuly, tak nějaký gól vždy dáme a půjde to. Dneska se to zvládlo celkově týmově a je třeba v tom pokračovat dál.

Další novinky