Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Z Teplic jen s bodem

Gól Semiha Kayi nestačil

Sdílet

Sparta ve třináctém kole FORTUNA:LIGY jen remizovala na hřišti Teplic 1:1. Náš gól obstaral svou premiérovou trefou ve sparťanském dresu Kaya, vyrovnal v závěru Řezníček.
Trenér Václav Jílek využil toho, že se v průběhu reprezentační pauzy uzdravil Semih Kaya a poslal ho do základu místo Hancka. Do úvodní jedenáctky se vrátil také Srdjan Plavšić, naopak byť jen mezi náhradníky chyběl Graiciar.
První šanci měla Sparta a to v osmé minutě. Hložek se udržel s míčem ve hře, i když byl na hraně autové čáry. Několika kličkami pak prošel až k vápnu a s pomocí Plavšiće přistrčil míč na Kozáka. Ten pálil obklíčený soupeři z otočky, trefil jen Grigara.
Zápas v úvodu nepřinášel velké množství šancí. Domácí hrozili spíš platonicky, jako když po dvaceti minutách na levé straně dostal prostor k odcentrování Moulis. Do vápna poslal ostrý míč, který ale dobře vyboxoval Heča.
Další dobrá šance Sparty přišla ve 26. minutě. Plavšić byl při kličce u levé lajny faulovaný, rozhodčí ale ponechal výhodu, protože k brance soupeře pádil Frýdek. Ten dal do vápna přízemní přihrávku, na kterou se natáhl Hložek, Grigar vyrazil na roh. Z něj ještě hodně zahrozil Kaya, z blízka ale branku minul.
O chvíli později jsme měli další šanci na změnu skóre. Centr Trávníka sklepl hlavou Lischka do prostoru zadní tyče, kde byl Kozák. Tomu ve skluzu chybělo pár decimetrů, aby míč trefil a uklidil k tyči.
Největší šance prvního poločasu přišla těsně před pauzou. Adam Hložek poslal do vápna dlouhý centr, který skvěle sklepl Kozák přímo na nohu Kangovi. Ten z hranice malého vápna zakončil první, branku ale netrefil. Velká škoda!
První velkou šanci druhého poločasu měli po necelé hodině hry domácí. Obrana Sparty se trochu rozestoupila a z pořádné dálky se do míče z halfvoleje opřel Kodeš. Jeho skvělou ránu vyškrábl neméně skvěle Heča na tyč!
Do vedení jsme se dostali v 68. minutě! Michal Trávník rozehrál rohový kop, míč prolétl až na zadní tyč, kde číhal Semih Kaya a dal svůj první gól za Spartu!
Šance navýšit sparťanské vedení přišla v 82. minutě. Tetteh uvnitř vápna přihrál Frýdkovi do druhé vlny a jeho dobrá a prudká rána byla ztečovaná na roh.
Domácí pak Spartu zatlačili a měli několik slibných šancí. Řezníček po přímém kopu Kučery těsně minul, Čmovše vychytal Heča.
Jenže vyrovnání stejně přišlo. V 90. minutě po rohu skóroval Jakub Řezníček. I pro něj šlo o první gól v současném klubu.
Vzápětí šel sám na branku zleva Tetteh, jenže jeho pokus lapil pozorný Grigar.
Víc už zápas nenabídl a Sparta se tak musela smířit se ztrátou bodů v samotném závěru utkání. V Teplicích jsme remizovali 1:1.
FK Teplice – AC Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 90. Řezníček - 68. Kaya. ŽK: Čmovš, Vondrášek, Kodeš, Mareš – Plavšić, Trávník. Rozhodčí: Machálek – Moláček, Caletka. Diváci: 12 362.
Teplice: Grigar – Paradin (73. Žitný), Čmovš, Shejbal, Vondrášek – Kodeš (80. Vyhnal), Kučera, Moulis (90. Royo), Hyčka – Řezníček, Mareš.
Sparta: Heča – Sáček, Kaya, Lichka, Frýdek – Hložek, Kanga, Trávník, Hašek, Plavšić (78. Hanousek) – Kozák (62. Tetteh).

Další novinky