Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Baník udolán

Sedmnáctka porazila Baník Ostrava 4:2

Sdílet

V 11. kole Celostátní ligy U17 cestovala ekipa trenéra Hovorky do Ostravy k zápasu proti druhému Baníku, kde sparťany čekalo náročné utkání. Po úvodním tlaku se Sparta dostala do zápasu a ve 31. minutě ji do vedení poslal Kabongo proměněným pokutovým kopem. Ve druhé půli navýšil náskok Osmani. Baník však záhy srovnal v rozmezí dvou minut. Sparťané nakonec zvládli konec utkání, když se podruhé v mači prosadil Kabongo a výhru pečetil v poslední minutě střídající Walter. Mladší dorostenci porazili Baník Ostrava 4:2.
Podobně jako v zápase starších dorostenců se stejným soupeřem se i sedmnáctka musela z kraje utkání bránit tlaku domácího Baníku, který začal aktivně a vytvořil si i několik dobrých příležitostí ke skórování. Pokusy se však nevešly mezi tři tyče nebo ostravští střelci nedokázali překonat skvěle chytajícího Ulricha, na kterého se tým mohl spolehnout až do poslední vteřiny. Ve 31. minutě byl v šestnáctce skolen Kabongo a sudí Kotala v mžiku ukázal na značku pokutového kopu. Sám faulovaný Kabongo si vzal míč a uklidil ho přesně k tyči Velicha, který se po střele natahoval marně – 0:1.
Baník se ve snaze vyrovnat hnal do útoku ze všech sil, ale koncentrovaná obrana v čele s kapitánem Vydrou nepustila domácí borce do vážnější šance a první půlku dohrála s čistým kontem.
Sedmnáctka vstoupila do druhé části aktivně a již v 52. minutě se mohla radovat z druhé branky v síti Ostravy. Štěpán se uvolnil na pravé straně a křížným centrem přenesl hru na osamoceného Osmaniho, který si prvním dotykem sklepl míč a druhým poslal míč přímo do šibenice – 0:2.
Radost hostující lavičky se však během pár momentů změnila v noční můru, protože nekoncentrovanost po druhém vstřeleném gólu Baník trestal. V 53. minutě prolétl vápnem Sparty centr, který na zadní tyči uklidil za záda Ulricha Nevřela – 1:2.
O minutu později se po kombinaci vně šestnáctky protlačil do k zakončení Dedek a srovnal – 2:2.
Role na hřišti se v mžiku otočili a povzbuzení Ostravané chtěli dokonat obrat. Proti byl brankář Ulrich, který zavřel branku. Následně se hra vyrovnala a oba týmy se prezentovaly rychlou a náročnou hrou. V 70. minutě si Kabongo navedl míč na hranici šestnáctky a v obležení protihráčů nečekaně vypálil, překvapený Velich reagoval na poslední chvíli, ale to už se střela třepetala v síti – 2:3.
V závěrečných minutách vyslal trenér Slončík vše do útoku včetně obránců a hrál na totální riziko v zadních řadách. V 90. minutě vyvezl Kabongo míč a pasem za obranu vyzval k úniku Waltera. Útočník obešel gólmana a vystřelil. Na střelu nedosáhl ve skluzu jeden z ostravských obránců a sparťané se mohli počtvrté v zápase radovat ze vstřelené branky – 2:4.
Mladší dorostenci přetlačili Baník Ostrava 4:2. V příštím kole čeká U17 souboj s osmou Zbrojovkou Brno, a to v sobotu 26. října od 14:15 na Strahově.
Komentář trenéra Jakuba Hovorky: „Baník potvrdil jak kvalitním týmem v kategorii je. My jsme se však přes týden dobře připravovali, v zápase předvedli týmový výkon s nadstandardními individuálními výkony a Baník porazili! Tři body z Ostravy jsou velmi cenné.“
FC Baník Ostrava U17  - AC Sparta Praha U17 2:4
Branky: 53. Nevřela, 54. Dedek – 31. a 70. Kabongo, 52. Osmani, 90. Walter. ŽK: Nevřela, Rehwald, Jelen, Šimurda – Zábranský. Rozhodčí: Kotala - Mojžíš, Macrineanu. Počet diváků: 60 diváků.
Baník: Velich – Dedek (83. Šimurda), Kukučka, Nevřela, Guzik (52. Látal), Rehwald, Kollek, Grygar, Šmiga (78. Červinka), Jelen, Holub.
Sparta: Ulrich – Osmani (83. Sova), Vydra, Hollerbach (61. Hruška), Štěpán, Kabongo, Staroščák, Kaštánek, Michal (69. Walter), Zábranský, Kaufman.  

Další novinky