Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Podruhé v řadě doma 4:0

Sparta porazila Bohemians

Sdílet

Sparťani zvládli utkání čtrnáctého kola FORTUNA:LIGY na svém hřišti proti Bohemians a zvítězili 4:0. V každém poločase byly k vidění dvě branky, postupně se trefili Kozák, Kanga, Hašek a Kaya. Sparta vyhrála na Letné poměrem 4:0 podruhé v řadě.
Trenér Václav Jílek dal po dlouhé době šanci v základní sestavě Davidu Mobergu Karlssonovi, který nahradil vykartovaného a lehce zraněného Plavšiće. Jinak sestava nedoznala změn oproti utkání v Teplicích.
Hosté začali lépe a měli první šanci zápasu. Nedůrazu při odkopu míče z vápna v podání sparťanské obrany ve třetí minutě málem využil Hůlka. Jeho střelu přes hlavu vytlačil Heča na roh.
Sparta ale odpověděla nejlépe, jak to šlo. Frýdek utekl s míčem po levé straně, nacentroval do vápna a balon přistál přesně na levačce Libora Kozáka. Ten neomylně přesměroval míč do branky a dostal nás do vedení.
V desáté minutě přišla další šance po ose Frýdek-Kozák. Tentokrát ale levý bek centr o fous přetáhl, Kozák tak hlavičkoval v záklonu a branku přestřelil.
Ve 23. minutě měli hosté velkou šanci. Jan Vodháněl si vzal míč na půlce půlky a vyrazil s ním do sparťanského vápna středem. Nikdo ho v jeho cestě příliš nenapadal, Vodháněl si tedy mohl přichystat balon i na střelu a nebezpečně vypálit. Heča skvěle vyrazil!
Za tři minuty to znovu bylo velké štěstí, že se neměnilo skóre! Nejdřív Vaníček zprava centroval a Sáček na zadní tyči napálil míč hlavou do vlastní brankové konstrukce! Vzápětí se balon znovu dostal k Vaníčkovi a jeho další ostrý centr mířil na hlavu Hůlky. Jeho střelecký pokus znovu zneškodnil Heča.
I když Bohemka prožívala dobrou pasáž utkání, Sparta dokázala po půlhodině zvýšit, velkou měrou díky skvělé práci Adama Hložka! Tomu poslal dlouhý centr do středu hřiště Martin Frýdek, Hložek si dobře zpracoval a vydal se do vápna Bohemky. Tam se mu nabídl úplně volný Kanga, kterému Hložek předal míč a gabonský záložník bez potíží zvýšil!
Hosté vzápětí přišli s další šancí, Milan Heča ale držel sparťanskou nulu ze všech sil. Po dalším nebezpečném centru zprava se z bezprostřední blízkosti protlačil do zakončení nohou Havel. Heča ale míč pohotově vyrazil!
Na startu druhého poločasu šla Sparta málem do třígólového vedení. Frýdek vypíchl míč Krchovi, tím ho přistrčil na Kozáka, který v pádu nemohl sám před brankou zakončit, ale balon posunul zpět na Frýdka. Sparťanský kapitán zakončil, rozhodčí ale po konzultaci s videem branku kvůli ofsajdu Kozáka odvolal.
Jenže vzápětí už branka přeci jen přišla a tentokrát platila! Frýdek opět skvěle vybojoval míč na kraji hřiště, nacentroval na Kozáka, od kterého se míč odrazil na Haška. Bývalý Bohemák vypálil z nějakých pětadvaceti metrů a kroucený míč zapadl přesně do růžku branky. Nádherná trefa a 3:0!
V 57. minutě mohlo být ještě veseleji. Karlsson poslal míč do vápna, tam ho Kozák prodloužil na Hložka, který si zpracoval a vypálil z otočky. Branku ale netrefil.
V 67. minutě ukázala Sparta krásnou akci. Vindheim nabídl míč do šance ve vápně Hložkovi, ten ještě přistrčil do lepší pozice Haškovi. Tomu střela ale dokonale nesedla a do branky neprošla.
Čtvrtá sparťanská branka tak přišla až v 71. minutě. Martin Frýdek z rohu posadil míč na hlavu Semiha Kayi a ten se stejně jako před týdnem hlavou nemýlil!
1 / 103
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 4:0 (2:0)
Branky: 4. Kozák, 31. Kanga, 53. Hašek, 71. Kaya. ŽK: Trávník - Jindřišek. Rozhodčí: Proske – Kotík, Vaňkát. Diváci: 12 157.
Sparta: Heča – Sáček (81. Juliš), Kaya, Lichka, Frýdek – Karlsson (62. Vindheim), Kanga, Trávník, Hašek, Hložek – Kozák (71. Tetteh).
Bohemians: Le Giang – Pokorný, Krch, Hůlka – Bartek, Jindřišek, Vaníček, Podaný (61. Ugwu) – Havel, Keita (69. Nečas), Vodháněl (78. Záviška).

Další novinky