Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Druhá prohra v derby

I ve druhém derby sezony sparťanky podléhají rivalkám.

Sdílet

V srpnovém derby okusily sparťanky chuť porážky, když po 7 vítězstvích nad Slavií poprvé prohrály. Do odvety nastupovaly hráčky plné odhodlání dohnat tříbodový náskok Slavie, bohužel se jim to po náročném boji nepodařilo.
První nebezpečná šance sparťanek přišla už v 9. minutě, kdy po přihrávce Nepokojové mířila Pochmanová mimo bránu. Také slávistky měly několik šancí, které nedokázaly proměnit. Po vyrovnaném úvodu otevřela skóre v 19. minutě Ringelová, která přestřelila vybíhající Votíkovou. Hra byla na obou stranách dynamická, jak je u derby zvykem, a obě strany hrály rychlý kombinační fotbal. 
Svitková ale dokázala proměnit pokutový kop, odpískaný po hře rukou Bertholdové, a vyrovnat na 1:1. V nastavení prvního poločasu padl i druhý slávistický gól po střele Khýrové, do šaten se odcházelo za nepříznivého stavu 2:1.
Do druhého poločasu nastoupila Slavia aktivněji, ale sparťanky dokázaly i tak v 52. minutě vyrovnat. Ze standardní situace dorážela do brány Bertholdová. V 65. minutě na hřiště nastoupila Veselá, která také ve stejné minutě vstřelila rozhodující gól utkání. V 66. minutě Sparta poprvé střídala, ze hřiště odešla Nepokojová a nahradila ji Odehnalová. Ve snaze soustředit hru do útoku střídaly sparťanky ještě dvakrát, za Simpson vyběhla na hřiště Křivská a místo Ringelové nastoupila Radová.
Sparťanky podlehly Slavii i ve druhém derby sezony a zůstávají na druhém místě tabulky, Slavia navyšuje svůj náskok na 6 bodů. Další utkání odehraje Sparta s Libercem 2. 11.
1.liga žen
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 3:2 (2:1)
Branky: 32’ Svitková (p.), 46’ Khýrová, 65’ Veselá - 19’ Ringelová, 52’ Bertholdová
ŽK: 87’ Veselá
Slavia: Votíková - Jarchovská, Pincová, Necidová, Blackwood - Divišová (64’ Veselá), Svitková, Bartovičová, Persson, Khýrová (86’ Černá) - Kožárová (83’ Žemberyová)
Sparta: Dorsey - Sonntagová, Bertholdová, Simpson (85’ Křivská) - Ringelová (78’ Radová), Solomou, Pleuler, Pochmanová, Nepokojová (66’ Odehnalová) - Burkenroad, Martínková L.

Další novinky