Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

V MOL Cupu postupujeme do čtvrtfinále

Z Budějovic vezeme vítězství 4:0

Sdílet

Sparta výborně zvládla osmifinále domácího poháru a na hřišti Českých Budějovic zvítězila 4:0. Hvězdou utkání byl kromě dvougólového Kozáka hlavně Matěj Hanousek, který dva góly dal a na další dva přihrál!
Trenér Václav Jílek poslal do osmifinálového zápasu silnou sestavu jen s několika změny oproti té obvyklé z posledních ligových utkání. Na pravém křídle nastoupil Andreas Vindheim, na pozici levého obránce Matěj Hanousek.
Domácí začali hned dvěma rohy v prvních dvou minutách. Ten první odvrátil Hanousek na zadní tyči na další roh. Z něj pak přišel nebezpečný centr do vápna a Sivokovo zakončení těsně nad.
V páté minutě naše obrana výrazně propadla a pustila Dynamo do několikanásobné šance. Zasahovat musel Nita i jeden ze stoperů, který vyrazil pokus Mršiće. Následně pak přišla prudká rána Ledeckého, jehož pokus vyrazil nad branku Nita.
Po deseti minutách přišla první velká příležitost našeho týmu! Po ose Vindheim - Hašek se míč dostal na hranici vápna k Hložkovi, který se rozhodl zpoza obránce pálit. Staňka ale neprověřil, jeho pokus šel o kousek vedle.
Ve 26. minutě se dočkala gólového zakončení pěkná sparťanská akce! Adam Hložek dostal od domácí obrany dost času na to, aby s míčem počkal na nabíhajícího Matěje Hanouska, který si balon navedl do vápna a prostřelil Staňka!
Chvíli na to ale měli domácí poměrně nadějnou šanci na vyrovnání. Patrik Brandner se dostal k odraženému míči před vápnem a z halfvoleje ho poslal na branku. Tam byl ale připravený Nita, po balónu se natáhl a vytlačil ho na roh.
Byla to ale Sparta, kdo udeřil z rohového kopu. Právě po něm se v 38. minutě míč odrazil na roh vápna, odkud tvrdě pálil Hanousek. Jeho pokus bezprostředně před brankou tečoval Kozák a Staněk už neměl šanci zareagovat. 2:0!
Po poločase jsme přidali třetí branku! Gólu předcházela neuvěřitelná individuální práce Matěje Hanouska. Ten se s míčem vydal skrz tři soupeře a povedlo se mu projít! Následně už z brankové čáry odcentroval tak dobře, že Kozákovi stačilo míč hlavou odklidit do prázdné brány!
Matěj Hanousek i dál prožíval možná nejpovedenější zápas své kariéry. V 61. minutě našel Kanga z rohu právě levého obránce Sparty, který z voleje trefil šibenici domácí branky. Velká jízda jinak svátečního střelce!
V 69. minutě to mohlo být o pět branek! Adam Hložek si zleva navedl míč na střed hřiště a prudce vypálil! Jeho povedený pokus skončil na břevnu branky za Staňkem!
V 75. minutě připravil čerstvě příchozí Frýdek střeleckou pozici pro Kozáka, jeho technický pokus ale branku netrefil.
Zápas pak nabídl ještě pár zajímavých sparťanských příležitostí, žádná už ale nebyla využitá. Sparta tak potřetí z posledních čtyř zápasů vyhrála poměrem 4:0 a z jihu Čech veze postup do jarní fáze domácího poháru!  
SK Dynamo České Budějovic - AC Sparta Praha 0:4 (0:2)
Branky: 26. Hanousek, 38. Kozák, 51. Kozák, 61. Hanousek. ŽK: Brandner, Kladrubský. Rozhodčí: Orel – Blažej, Kubr. Diváci: 6 117.
Dynamo: Staněk – Havel, Novák (80. Helešic), Sivok, Kladrubský – Čavoš, Mršić, Brandner (62. Táborský), Javorek, Schranz (55. Ekpai) – Ledecký.
Sparta: Nita – Sáček, Kaya, Lichka, Hanousek – Vindheim, Kanga (66. Krejčí), Trávník, Hašek, Hložek (73. Frýdek) – Kozák (80. Juliš).

Další novinky