Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

První gól mě nastartoval

Matěj Hanousek po Českých Budějovicích

Sdílet

Matěj Hanousek nastoupil po dlouhé době v základní sestavě Sparty a výrazně si řekl o větší prostor na hřišti. Dva góly dal, další dva připravil pro své spoluhráče a hlavním dílem přispěl k vítězství Sparty 4:0!

HANOUSEK | První gól mě nastartoval

Matěji, byl to pro tebe nejlepší zápas kariéry?
Individuálně jsem samozřejmě lepší utkání nezažil, moc gólů nedávám. Ale z týmové hlediska jsem asi zažil nějaké ještě hezčí výhry. Ale osobně to je nejlepší utkání. Holt, když je štěstí unavené, sedne na kdejakého blbce.
Čemu připisuješ tak výrazný individuální výkon?
Už v minulosti jsem říkal, že fotbal je podle mě hodně o hlavě, možná víc než o nohách. Když se vám v zápase něco podaří, tak jde sebevědomí nahoru a s ním i výkon. Na začátku jsem si hodně pomohl gólem a pak se mi dařilo. Asi určitě to bude tím, protože kopat umím pořád stejně. Je to hlavou.
Bylo složité se na zápas připravit, když si poměrně dlouho nehrál?
Nenastoupil jsem asi ve čtyřech zápasech, od nepovedeného derby. Osobně se mi nevydařilo a já tyhle věci beru objektivně. Když se někomu nedaří, musí přepustit místo někomu jinému. Nebyl jsem naštvaný, chápal jsem, proč nehraju. Ty zápasy předtím se mi nepovedly. Jsem rád, že jsem tohle utkání mohl odehrát. Neřekl bych, že jsem se na to nějak speciálně chystal, že budu po dlouhé době hrát. Chtěl jsem udělat maximum pro postup, zajíci se počítají po honu.
Ve třetím zápase z posledních čtyř jsme vyhráli 4:0. Jde mužstvo nahoru?
Nechci to zakřiknout, vždycky jsme udělali nějaký dobrý výsledek a říkali jsme do rozhovorů i v kabině, že se to rozjíždí. A pak jsme vyhořeli. Nechci předbíhat. Teď pojedeme do Opavy, všichni si asi budou myslet, že to tam automaticky zválcujeme. Ale každý zápas začíná za nerozhodného stavu a musíte o výhru bojovat. Musíme znovu hrát tak jako tady. Pak to vyjde i příště.

Další novinky