Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Šestá výhra v řadě

Devatenáctka porazila Zbrojovku Brno 4:0

Sdílet

Po venkovním vítězství na Baníku přivítala devatenáctka na Strahově Zbrojovku Brno. Stejně jako v Ostravě, tak i v Praze poslal Spartu do vedení Kozák, a to v 19. minutě. Následně střelec s číslem jedenáct přidal další dvě branky. Gólový účet uzavřel jedenáct minut před koncem Žížala a Sparta tak porazila Zbrojovku Brno 4:0.
První nebezpečnější šanci utkání 12. kola Celostátní ligy U19 si vytvořili hosté z Brna, a to v 10. minutě, když po pasu za obranu musel dvakrát zasahovat obránce Gelashvili, přičemž druhý skluz zamezil přímé střele. Na druhé straně rozehrával volný přímý kop Ryneš, ale míč za záda Špeldy nedostal. Hra ve velkém tempu nabízela příležitosti na obou stranách, jako například po čtvrt hodině hry, kdy Benada fantasticky zneškodnil pokus Purriniho. Sparťané rychle rozehráli a Jonáš hledal nabíhajícího Šilharta na pravém křídle. Záložník Sparty byl však rychlejší než obrana hostů a byl chycen v ofsajdu.
V 19. minutě přenesli hráči v rudých dresech v mžiku hru na pravé křídlo a po kombinaci mezi Bláhou a Kozákem zakončoval druhý jmenovaný. Ostrý pokus se však nevešel mezi tři tyče. Kozák neproměněné šance nelitoval dlouho, protože o pár vteřin později se na polovině zbavil svého strážce a po samostatném úniku uklidil míč podél Špeldy do sítě – 1:0.
Jednobrankové vedení trvalo až do 34. minuty, kdy si Bláha šikovně pokryl míč v šestnáctce a následně byl sražen k zemi faulem. Míče se chopil Kozák a následně s ledovým klidem pokutový kop proměnil – 2:0.
Minutu před koncem se blýskla i defenzivní část sparťanské jedenáctky. Brněnský Purrini se protáhl po levé straně, ale tváří v tvář Benadovi neuspěl, protože gólman Sparty předvedl parádní zákrok a srazil projektil mimo.
Po prvním poločase vedla U19 Sparty nad Zbrojovkou 2:0. O přestávce nesáhl ani jeden z trenérů ke změně, tak sudí Hrabovský přivítal na hrací ploše totožné jedenáctky. Sparťané ve druhé půli přehrávali brněnského soupeře a díky rychlosti dostávali obranu Zbrojovky pod tlak. V kombinaci s vyhranými osobními souboji se často ofenziva Sparty dostávala do tlaku.
Do konce utkání chybělo 21 minut a k míči se dostal Kozák, opět se nemýlil a zapsal hattrick – 3:0.
Pro Matyáše Kozáka šlo již o devatenáctou vstřelenou branku v ligovém ročníku. Náskok Sparty zpečetil v 79. minutě Žížala, který nahradil Sejk a po šesti minutách na hřišti se zapsal mezi střelce – 4:0.
U19 porazila Zbrojovku Brno 4:0. V příštím kole nastoupí starší dorostenci v Opavě, a to netradičně v pátek 1. listopadu od 13:30.
AC Sparta Praha U19 – FC Zbrojovka Brno U19 4:0 (2:0)
Branky: 19., 34. a 69. Kozák, 79. Žížala. ŽK: Jonáš – Žalud, Jambor, Lacík. Rozhodčí: Hrabovský – Hádek, Šteberl. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Benada – Gelashvili, Vitík, Freisinger (80. Lukavský), Sejk (73. Žížala), Kozák (80. Schánělec), Ryneš, Jonáš, Šilhart, Bláha, Holoubek.
Zbrojovka: Špelda – Žalud, Jambor, Šmíd, Lacík, Purrini, Fíla, Kramár (59. Ševčík), Maděra, Aldin (71. Lhotecký), Kotásek.

Další novinky