Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Bod s Brnem

Sedmnáctka podlehla Zbrojovce po penaltách 2:3

Sdílet

Ve 12. kole Celostátní ligy U17 hostila Sparta na Strahově brněnskou Zbrojovku. Svěřenci trenéra Hovorky vstoupili do utkání velmi dobře, když se již ve 3. minutě ujali vedení po gólu Kabonga. Následně navýšil náskok Michl. Zbrojovka dokázala ještě v prvním poločase snížit brankou Manuela z pokutového kopu. Krátce po změně stran srovnal hostující Vrablic a stav 2:2 vydržel až do závěrečného hvizdu. O vítězi rozhodl až penaltový rozstřel, ve kterém byla úspěšnější Zbrojovka a mladší dorostenci Sparty tak nakonec padli se zbrojováky 2:3.
První minuty zápasu vyšly sparťanům na jedničku, když téměř z první vážnější příležitosti dokázali překonat Šmardu v brance Zbrojovky. Na ukazateli svítila teprve třetí minuta a Christian Kabongo se již radoval ze svého jedenáctého zásahu v letošním ročníku – 1:0.
Neuteklo ani dvacet minut zápasu a lavička domácích byla opět na nohou, protože druhou branku Sparty vstřelil v 19. minutě Michl a navýšil vedení – 2:0.
Do konce prvního poločasu zbývalo posledních pár vteřin a hra se odehrávala před Baštou. Trenér Hovorka jistě už přemýšlel nad pokyny, které dá svým hráčům během poločasové přestávky, avšak přišel ještě zádrhel. Ve 44. minutě odpískal sudí Hádek penaltu pro Zbrojovku, kterou proměnil Manuel – 2:1.
Mužstva šla do šaten za stavu 2:1 pro letenské. Trenérský štáb Sparty se o přestávce nepřiklonil k názoru, že je zapotřebí střídat, a tak na strahovský pažit vyběhla základní jedenáctka beze změny.
Do druhé části utkání vstoupil brněnský celek velmi aktivně a podařilo se mu zatlačit Pražany na vlastní polovinu. Zlepšený výkon přetavili hosté ve vyrovnávací zásah, když se v 51. minutě prosadil Vrablic – 2:2.
Mužstva se ve zbytku druhé půle přetahovala o vítězství, ale ani jeden z ofenziv nevyzrála na obrany soupeře, přičemž jak Bašta, tak i Šmarda si připsali několik skvělých zákroků. Základní hrací doba nakonec nerozhodla o vítězi a mač rozsekl penaltový rozstřel. V tom byla úspěšnější Zbrojovka a získala extra bod.
Sedmnáctka Sparty podlehla Zbrojovce Brno 2:3 po pokutových kopech. V příštím kole čeká mladší dorostence cesta do Opavy, kde je čeká špíl 13. kola, a to již v pátek 1. listopadu od 15:45.
AC Sparta Praha U17 – FC Zbrojovka Brno U17 2:3p (2:1)
Branky: 3. Kabongo, 19. Michl – 44. Manuel (pen.), 51. Vrablic. ŽK: Zapletal (ZBR). Rozhodčí: Hádek – Hrabovský, Šteberl. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Bašta – Osmani, Vydra, Hollerbach (76. Walter), Štěpán (61. Hruška), Kabongo, Staroščák, Kaštánek, Michl, Zábranský, Kaufman (81. Sova).
Zbrojovka: Šmarda – Pokorný (81. Hrubeš), Kocůrek, Vojtíšek, Vavřina, Kohoutek, Manuel, Hlucháň, Kiesel (83. Zivčák), Švejda (46. Zapletal), Vrablic.

Další novinky