Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeU-15

Vítězství v derby

Starší žáci ovládli derby 2:0

Sdílet

V dalším kole České ligy žáků přivítali naši kluci soupeře z Edenu. Oba celky byly do zápasu neporažené, a tak se čekala těžká bitva, kterou podpořila výborná divácká atmosféra. V prvním poločase žádná branka nepadla. Po hodině hry se prosadil Ingardia a deset minut poté Vitarigov. Kluci své letošní derby na domácím hřišti zvládli a zůstávají dále neporažení.
Od začátku utkání se hrál vyrovnaný fotbal. Příležitostí vstřelit branku měli hosté, ale ve své největší trefili pouze tyč. My jsme ale nebyli pozadu a také se nám několikrát podařilo ohrozit soupeřovu branku. Bohužel žádná střela neskončila v síti, a to ani ta největší z pokutového kopu. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.
Ve druhém poločase jsme soupeře pustili pouze do jedné vážnější šance. Z trestného kopu se zachvělo břevno naší branky. My jsme ale hrozili stále častěji. Dokázali jsme se dostávat do rychlých protiútoků, které jsme ale neřešili nejlépe. Až po hodině hry se po přihrávce do vápna ocitl tváří v tvář Ingardia a nemýlil se. Z kluků spadla obrovská nervozita a dostávali se dále do šancí. Deset minut po první brance přišla druhá. Dvoubrankové vedení zařídil Vitarigov, který se po narážečce trefil na přední tyč. Kluci tak v této sezóně zůstávají neporažení a mají na druhou Slavii, která má ale zápas k dobru, náskok šesti bodů.
Hodnocení hlavního trenéra Martina Kumšty: „V první řadě bych chtěl poděkovat divákům, kteří se přišli podívat na derby, a pochválil hosty. Pro nás to byl velmi těžký zápas, a i když výsledek s nulou vzadu může vypadat jednoznačně, tak Slávie měla šance na to, aby gól dala. První poločas byl bojovný z obou stran. Bylo vidět, že občas nervozita převládla u hráčů a nadějné akce nebo šance neskončily tak, jak by si oba trenéři přáli. To ale k derby patří. My jsme se postupně zlepšovali a náš výkon vygradoval v průběhu druhého poločasu, kdy jsme dokázali vstřelit dvě branky. Kluci si výhru zasloužili a já mám za všechny velkou radost. Teď nás čekají Budějovice a nebude to vůbec jednoduché, to si musíme všichni uvědomit a připravit se na to.“
1 / 99
AC Sparta Praha U15 – SK Slavia Praha U15 2:0 (0:0)
Branky: 63. Ingardia, 73. Vitarigov. ŽK: Piralič, Cettl, Vitarigov (SPA). Rozhodčí: Cichra - Kábele, Brunner. Počet diváků: 300 diváků.
Sparta: Kerbach – Novák (41. Říha), Váňa, Rebibo, Piralič, Vaněk (41. Kačer), Vitarigov, Horák, Cettl, Ingardia, Krulich (41. Rožánek).
Slavia: Tomas - Parpel, Pudil M., Hunal, Fiker, Žitný (67. Kopecký), Planka (55. Jelínek), Toula (73. Mikulanda), Lopatář, Pudil A., Ludvík.

Další novinky