Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Po nadějném vedení jen remíza

V Jablonci jsme remizovali 2:2

Sdílet

Z šestnáctého kola a zápasu na hřišti Jablonce si odvážíme jen bod. Sparta po poločase vedla 2:0 po trefách Kozáka a Frýdka, jenže domácí po poločase díky střídajícím Matouškovi a Chramostovi srovnali.
V Jablonci nastoupila Sparta poprvé od druhého kola minulé sezony. Trenér Václav Jílek poslal do hry prakticky stejnou sestavu jako o týden dřív v Opavě, jen s jedinou, vynucenou změnou. Tou byl vykartovaný Kanga, kterého v základu nahradil Krejčí.
Do vedení jsme šli už ve čtvrté minutě. Martin Hašek získal míč u postranní čáry, uličkou mezi domácími hráči ho předal Kozákovi do úniku a ten přehodil Hrubého. Asistent rozhodčího viděl ofsajd, jeho verdikt ale přehodnotil VAR.
V 18. minutě už to bylo o dvě branky! Krejčí krásně přenesl hru právě na kapitána, který byl naběhlý na levém křídle. Frýdek si míč navedl na pravou nohu a vypálil, jeho nechytatelný pokus krásně zapadl do sítě!
Domácí poprvé pořádně pohrozili po více než půlhodině hry. Po rohovém kopu hlavičkoval ve velmi nebezpečné pozici Břečka. Milan Heča ale byl včas u svoji pravé tyče a míč vyrazil.
Domácí trenér Rada udělal do druhého poločasu dvě změny ve snaze oživit jabloneckou ofenzivu. Přišli Matoušek a Chramosta.
Bohužel hned po pauze přišla velká sparťanská chyba a snížení. Sparťanům se nepodařilo odkopnout míč od vlastního vápna a potrestal to Matoušek.
Domácí pak Spartu zatlačili a vytvořili si několik zajímavých a nadějných pozic. Udeřit ale nedokázali.
Bohužel, když už se zdálo, že tlak domácích opadl, přišla druhá branka. Dva sparťani ve středu hřiště podklouzli, tím se rozjela domácí akce po levé straně a tu pak ve vápně zakončil efektně patou Chramosta.
Víc už zápas nepřinesl a v Jablonci jsme tak remizovali 2:2.
FK Jablonec - AC Sparta Praha 2:2 (0:2)
Branky: 47. Matoušek, 74. Chramosta - 4. Kozák, 18. Frýdek. ŽK: Jovović, Považanec, Krob, Kratochvíl – Vindheim, Kozák, Frýdek, Krejčí, Hanousek. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch. Diváci: 4 103
Jablonec: Hrubý – Holík, Jugas, Břečka, Krob – Jovović (46. Matoušek, 82. Kubista), Kratochvíl, Považanec, Pilík (46. Chramosta), Sýkora – Doležal.
Sparta: Heča – Sáček, Kaya, Lichka, Frýdek– Vindheim (68. Hanousek), Krejčí, Trávník, Hašek, Hložek – Kozák.

Další novinky