Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Smolné derby

Sedmnáctka podlehla v derby 3:5

Sdílet

Mladší dorostenci zakončili náročný týden soubojem pražských „S“. Svěřenci trenéra Hovorky v zápase třikrát vedli, ale ani to nestačilo na bodový zisk. Spartu poslal do vedení Štěpán ve 34. minutě, ale hosté velmi rychle srovnali brankou Alijagiče. Totožná situace nastala i po dvou brankách Michla. V závěru derby nakonec sešívaní vstřelili další dva góly a sparťané podlehli rivalovi 3:5.
Ve čtrnáctém kole Celostátní ligy U17 proti sobě na Strahově nastoupili dva nesmiřitelní soupeři – Sparta a červenobílí. Hosté z Vršovic byli aktivnějším týmem na trávníku a brankář Ulrich v brance letenských musel předvést své umění proti útočníkům rivala. Sparťanskou ofenzivu vedli útočníci Michl s Kabongem a právě druhý jmenovaný podstoupil v utkání nespočet soubojů s obránci sešívaných.
Ve 34. minutě získali sparťané výhodu volného přímého kopu z ideální pozice před šestnáctkou. Kapitán Vydra se pokusil přímo ohrozit branku Vágnera. Tvrdá střela orazítkovala břevno a vrátila zpět. Ve velkém vápně se nejlépe zorientoval Štěpán a hlavičkou nasměroval míč do sítě – 1:0.
Následně se nadějně probíjel obranou vršovických Michl. Přešel přes několik obránců a vypálil. Střela však neměla potřebnou razanci a skončila jen v náruči Vágnera.
Jednogólové náskok si sparťané dlouho neužili, již dvě minuty po vedoucí brance srovnal Alijagič – 1:1.
Obdržený gól hráče v rudém nezneklidnil a dvě minuty před přestávkou se opět radovali. Kaštánek naservíroval na přední tyč parádní centr, pro který si došel Michl a hlavičkou vrátil Spartě vedení – 2:1.
Do poločasové pauzy toto skóre nevydrželo, protože v poslední minutě základní hrací doby první půle vyrovnal Šimeček – 2:2.
Druhý poločas napínavého boje o vládce Prahy začali základní jedenáctky, protože ani jeden z trenérů se nerozhodl sahat do sestavy. Po šancích na obou stranách a odehrané hodině mače přišla akce gólová. Centr z levé strany neudržel Vágner v rukavicích a dobíhající Michl proměnil nabídnutou příležitost vrátit Spartě vedení – 3:2.
Krátce po gólu byl trenér Hovorka nucen poprvé v derby střídat, a to kvůli zranění Kaštánka, který utrpěl nepříjemnou ránu do hlavy. Na hřiště nastoupil ofenzivně laděný Boček. Ani ten však nezabránil třetí kapitulaci sparťanské obrany. V 66. minutě nastal opět remízový stav. Třetí gól soupeře vsítil Višinský – 3:3.
Vyrovnací gól sešívané nabudil a ti zvládli zbytek zápasu mnohem lépe než Sparta, kterou třetí obdržená branka srazila. Červenobílí nakonec ještě dvakrát skórovali a sparťané v derby padli 3:5.
Podzimní část sezony zakončí U17 proti Karviné, a to v sobotu 23. listopadu od 15:45 na půdě soupeře.
Komentář trenéra Jakuba Hovorky:  „Na derby jsme se pečlivě připravovali a uvědomovali jsme si, že nás čeká nejsilnější možný soupeř. Rival svou kvalitu potvrdil, protože v utkání, ve které jsme třikrát vedli, dokázal soupeř vždy dorovnat skóre. Bohužel to nebylo poprvé, kdy se nám nepodařilo uhlídat pro nás příznivý stav. Hráči sice nechali na hřišti všechno, ale sráželi nás chyby v defenzivní činnosti, které soupeř dokázal potrestat. V tomto ohledu se ukázalo, jak moc nám chybí dlouhodobě zraněné klíčový hráči. Pozitivem je, že i ti mladší ukázali velkou kvalitu a mohou být příslibem do budoucna. Nyní máme před sebou už jen poslední utkání v Karviné, na které se musíme přichystat, a věřím, že do Prahy přivezeme tři body.“
AC Sparta Praha U17 – SK Slavia Praha U17 3:5 (2:2)
Branky: 34. Štěpán, 43. a 63. Michl – 36. Alijagič, 45. Šimeček, 66. Višinský, 73. Šimoník, 80. Vorel. ŽK: Staroščák, Osmani – Alijagič, Vorel. Rozhodčí: Radina - Hrabovský, Šteberl. Počet diváků: 120 diváků.
Sparta: Ulrich – Hollerbach, Vydra, Štěpán (73. Hruška), Kabongo, Stárek, Staroščák, Kaštánek (63. Boček), Michl (80. Walter), Kaufman (86. Váňa), Osmani.
Slavia: Vágner – Samek, Obadal (57. Prebsl), Alijagič, Šimoník (89. König), Brejcha, Horský (68. Ambros), Višinský (81. Novák), Šimeček (83. Jurásek), Behenský, Vorel.

Další novinky