Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyWU-18

Dva body z Hradce

Dorostenky vítězí 4:3 po penaltovém rozstřelu.

Sdílet

Dorostenky se v předposledním kole utkaly s Hradcem. Vedení se ujaly domácí hráčky už v prvním poločase, stav nebyl pro sparťanky vůbec příznivý, když v 51. minutě prohrávaly 0:3. Dvakrát ale se po rohovém kopu prosadila Sitterová a vrátila tak týmu naděje na výhru. V 94. minutě se domácí dopustily faulu na Marcinkovou a následný pokutový kop proměnila Buryánová. V penaltovém rozstřelu sparťanky ani jednou nezaváhaly a připisují si dva body.
Úvod utkání měly sparťanky ve své režii a již v desáté minutě zahrávaly šestý rohový kop, své šance ale nedokázaly proměnit. Ve 24. minutě z přímého kopu vsítila první gól domácí Šolínová. Po inkasovaném gólu se na chvíli hra vyrovnala, ale na hráčkách byla vidět nervozita, která vedla k nepřesnostem.
Do druhého poločasu nastoupily sparťanky plné odhodlání, domácí ale využily chybu v rozehrávce a už ve 48. minutě se podruhé prosadila Šolínová, o pár minut později přišla i třetí branka Hradce z kopaček Vejrové. I přes nepříznivý stav se ale sparťanky nevzdávaly a po rohovém kopu se prosadila Sitterová, ta skórovala ze stejné situace ještě jednou. V 94. minutě sparťanky dokázaly vyrovnat, když po faulu na Marcinkovou proměnila Buryánová pokutový kop. 
V penaltovém rozstřelu hráčky ani jednou nezaváhaly a čtveřice Frolíková, Marcinková, Kubíčková a Kadlecová penalty proměnily. Naopak domácí hráčky jednu penaltu přestřelily a při druhé dobře zasáhla Kubištová. Po napínavém boji si tak sparťanky udržují první místo v tabulce. Poslední utkání podzimní části sezony bude derby, které se odehraje 16. 11. v TCM Strahov.  
Hodnocení asistenta trenéra, Petra Macka:
Odhodlání v poločasové kabině bylo veliké, jenže ihned po naší rozehrávce při zahájení druhého poločasu jsme inkasovali druhou branku a za tři minuty dokonce i třetí. To už bylo na hráčskou psychiku příliš, ale i přes nepříznivý stav se holky nevzdaly. Ceníme si bojovnost při obratu z nepříznivého stavu 0:3, jenže při takové herní převaze, 13:0 na rohové kopy a 19:8 na střely, je škoda z tohoto zápasu mít pouze 2 body, za které jsme nakonec vlastně rádi.
1.liga dorostenek
FC Hradec Králové - AC Sparta Praha 3:4p (1:0)
Branky: 23’ 48’ Šolínová, 51’ Vejrová - 68’ 76’ Sitterová, 94’ Buryánová
ŽK: 90’ Sedláčková
Hradec: Zítková - Šolínová (68’ Vlasatá), Novotná, Duchatsová, Bangová (83’ Horáková), Vejrová, Kovářová, Sedláčková, Šubrtová, Zemanová, Sováková
Sparta: Kubištová - Němcová, Marcinková, Krebsová, Kubíčková, Buryánová, Mrázková (75’ Vandasová), Sitterová, Litvanová (46’ Hamplová), Kadlecová, Přílepková (63’ Frolíková)

Další novinky