Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

Poslední venkovní utkání starších žáků

Starší žáci se ukázali v Budějovicích

Sdílet

V dalším kole České ligy žáků odjeli starší žáci do Českých Budějovic. U15 nedokázala navázat na velmi kvalitní výkon v derby, a i přes herní převahu vyhráli až na penalty po remíze 1:1. Mladší kluci sice obdrželi branku, ale od té doby soupeře přehrávali a do poločasu stihli vyrovnat. Ve druhé polovině přidali další tři branky a vezou výhru 4:1.
České Budějovice U15 – AC Sparta Praha U15 1:2 pen (0:1)
Branky: 37. Novák – 70. Krulich.
AC Sparta: Kerbach – Pomykáček (23. Novák), Váňa, Rebibo (50. Piralic), Říha, Ingardia, Horák, Cettl (60. Krulich), Vitarigov, Káža (41. Vaněk), Rožánek (41. Boháč).
V prvním poločase se utkání odehrávalo pouze mezi vápny a nebýt chyby v naší obraně, které soupeř využil, byl by počet střel na branky na čísle nula. Do druhého poločasu kluci vlétli s cílem rychle otočit vývoj utkání. Bohužel ani čtyři jasné příležitosti neskončily střelou na branku, ale pouze vedle. Soupeř se zatáhl na vlastní polovinu a hrozil pouze z brejkových situací, které jsme si dokázali pohlídat. V 70. minutě jsme se dočkali vyrovnání, po přihrávce Vaňka se ve vápně nejlépe zorientoval Krulich.
Penalty jsou už jen o štěstí, ale ne pokud máte v brance Kerbacha, který chytil čtyři a díky tomu si připisujeme bod navíc za vítězství v penaltách.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Martin Kumšta: „Po třinácti vítězných zápasech přišlo naše první bodové zaváhání. Musím ovšem uznat, že domácí udělali na hřišti pro úspěch maximum a odměnou jim byl penaltový rozstřel, který jsme vůbec nezvládli a jen díky Kerbachovi v bráně získali druhý bod. Naše hra v prvním poločase nebyla dobrá. Nevytvořili jsme si jedinou příležitost. Bylo to naší nepřesností v přihrávkách a malou pohybovou aktivitou. Druhý poločas jsme zvládli o něco lépe. Vytvořili jsme si dobré příležitosti, ale naše zakončení si gól nezasloužilo. Naštěstí se nám v závěru podařilo vyrovnat. Kluky chci pochválit hlavně za disciplínu, že všechno na hřišti ustáli.“
České Budějovice U14 – AC Sparta Praha U14 1:4 (1:1)
Branky: 5. Charvát – 15. Svoboda, 55. vlastní, 75., 76. Rus.
AC Sparta: Kulíšek – Svoboda (41. Winter), Princ, Saal (Benedikt), Tesař, Randa (Marek), Feit, Tošnar (Sedláček), Kačur (Filípek), Job (Diviš), Rus.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Michal Vychodil: „I přes značnou převahu se nám do poločasu povedlo vstřelit jen jeden gól, a tím bylo utkání neustále otevřené. Uchylovali jsme se k zakončení z větších vzdáleností a chyběli v prostorech před brankou. V herně podstatně vyrovnanější druhé části jsme byli produktivnější i díky unavenějšímu soupeři, který tak byl v zadní linii více zranitelnější.“

Další novinky