Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Walttrick!

Sedmnáctka porazila Opavu 4:1

Sdílet

Netradičně v pátek odehrála sparťanská sedmnáctka utkání 13. kola Celostátní ligy U17 na půdě Opavy. Mladší dorostenci se proti Slezanům prosadili již v osmé minutě, kdy otevřel skóre zápasu Walter. Tenké vedení navýšil v 51. minutě Kaštánek. Následně vstřelil další dva góly Walter a Sparta vedla již 4:0. Domácím se podařilo stav pouze zkorigovat zásahem Szczechowskiého a sparťané porazili Opavu 4:1.
Svěřenci trenéra Hovorky začali ve Slezsku velmi aktivně a odměnou jim byl vedoucí gól již v osmé minutě, kdy Hollerbach unikl po levém křídle a předložil míč Walterovi. První pokus za záda Vltavského nedostal, protože brankář předvedl skvělý zákrok. Na dorážku byl však krátký a Sparta brzy vedla – 0:1.
Své šanci si vytvořila i domácí Opava. Ve 12. minutě rozehrával kapitán Blažej volný přímý kop, ale těsně přestřelil. O jedenáct minut později sparťané ztratili míč a na Baštu pelášili opavští v převaze dva na jednoho. Jeden z unikajících hráčů se pokusil Baštu překvapit rychlou střelou, ale brankář Sparty byl připraven a pokus vyrazil. Následná dorážka skončila v zámezí. Důležitý zákrok Bašty.
Letenští mohli odpovědět o pár chvil později, ale Walter na Vltavského z úhlu nevyzrál. Ve 35. minutě naservíroval Vydra nadýchaný centr do šestnáctky, avšak nikdo ze sparťanů na něj nedosáhl.
Do kabin šla U17 Sparty s jednobrankovým náskokem a ve druhé části ji nečekalo nic lehkého. Mladší dorostenci však začali druhou část stejně dobře jako tu první – vstřelenou brankou. Kaštánek ve středu pole zachytil nepřesnou přihrávku soupeře a vyrazil na zteč. Na hranici velkého mu spoluhráči stáhli bránící hráče a Kaštánek nikým nehlídán uklidil míč do pravé části brány – 0:2.
Sparta chtěla mač co nejdříve rozhodnout. V 55. minutě si naběhl za obranu Opavy Walter, když mu míč parádně nahrál Vydra. Tváří v tvář Vltavskému však neuspěl. Střelec první branky v utkání nemusel dlouho litovat neproměněné příležitosti, protože po hodině hry mu opět posunul do palebné pozice Hollerbach a Walter se nemýlil – 0:3.
V 71. minutě došlo k nečekanému střídání, protože kvůli široké marodce U17 oblékl hráčský dres gólman Filip Ulrich, který na hřišti nahradil Hollerbacha. Ulrichovi stačily tři minuty pobytu na hřišti a hned založil útočnou akci, když posunul na Osmaniho, který přihrál Walterovi, a ten dokonal hattrick – 0:4.
Opavští dokázali sedm minut před koncem pouze snížit díky gólu Szczechowského a Sparta tak porazila Opavu 4:1.
V příštím zápase přivítá U17 na Strahově Viktorii Plzeň v odloženém desátém kole. Klání je na programu v úterý 5. listopadu od 13:15.
Slezský FC Opava U17 – AC Sparta Praha U17 1:4 (0:1)
Branky: 83. Szczechowski – 8., 60. a 74. Walter, 51. Kaštánek. ŽK: Hrbáč, Blažej, Dodek, Skront – Hollerbach, Staroščák. Rozhodčí: Macrineanu - Dresler, Šimeček. Počet diváků: 41 diváků.
Opava: Vltavský – Hendrych, Hrbáč, Němec, Jaroszek (59. Ligač), Rataj (59. Skront), Kramář (80. Szczechowski), Blažej, Manderla, Křenek (65. Dodek), Sekanina (86. Hluchník).
Sparta: Bašta – Osmani, Hollerbach (71. Ulrich), Vydra, Štěpán, Kabongo (61. Michl), Walter, Staroščák, Kaštánek, Zábranský, Kaufman.

Další novinky