Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

U15 přezimuje na prvním místě ČLŽ

Starší žáci porazili Pardubice 3:1

Sdílet

Starší žáci v posledním kole podzimní části České ligy žáků doma přivítali Pardubice. Kluci napravili zaváhání z minulého utkání v Budějovicích a Pardubice zdolali 3:1. Kategorie U15 tedy přezimuje na prvním místě tabulky.
První poločas byl velmi bojovný a fyzicky náročný. Naši kluci přehrávali soupeře ve středu hřiště, ale nedokázali jsme proměňovat naše šance. Až po půl hodině hry se prosadil Boháč hlavou po standardní situaci, kterou zahrával Vitarigov. Ke konci poločasu nás hosté zatlačili, ale ze svého tlaku nevytěžili srovnávací branku. Do druhé půle jsme vstoupili velmi dobře, vypracovali jsme si několik šancí, ale proměnili pouze jednu. Střelu Vitarigova dokázal brankář ještě vyrazit, ale na jeho následnou dorážku už nestačil. Vedení o dvě branky nás uspokojilo a polevili jsme. Soupeř toho dokázal využít a krásnou střelou k tyči zpoza vápna snížil na rozdíl jedné branky. To nás ale probudilo a už jsme hosty nepustili k žádné větší příležitosti. Dokázali jsme vstřelit uklidňující branku zásluhou Krulicha. I přes naše další možnosti jsme branku nepřidali a utkání jsme vyhráli 3:1.
AC Sparta Praha U15 – Pardubice U15 3:1 (1:0)
Branky: 32. Boháč, 43. Vitarigov, 73. Krulich – 63. Míšek. Rozhodčí: Kutiš – Tomek, Chaloupka. Diváci: 50.
AC Sparta: Kerbach – Říha, Piralic, Váňa, Pomykáček (55. Novák), Ingardia (55. Vaněk), Cettl, Vitarigov, Káža (41. Horák), Krulich, Boháč (41. Rožánek).
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Martin Kumšta: „V posledním zápase jsme se utkali se soupeřem, který v minulém kole dokázal bodovat na Slávii. Výborný výkon předvedl i proti nám. Pro nás to bylo velmi těžké utkání, které jsme ale zvládli. Rád bych pochválil oba týmy za to, jak zápas odpracovali a co všichni hráči předvedli. I když jsme vyhráli, tak nám Pardubice ukázaly na čem všem musíme pracovat a co zlepšit. Klukům ještě jednou díky nejen za toto utkání, ale za celý podzim.“
1 / 56

Další novinky