Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

S Dynamem pouze remíza

Výroční zápas skončil 3:3

Sdílet

Spartě se nepodařilo vstoupit do posledního období podzimní části ligy vítězně. Ve výročním utkání hraném ve speciálních dresech jsme s Českými Budějovicemi remizovali 3:3. Sparťanské branky vstřelili Kanga, Plavšić a Tetteh.
Trenér Václav Jílek udělal v sestavě dvě změny oproti poslednímu duelu v Jablonci. Do základu se vrátil po karetním trestu Guélor Kanga, Georges Mandjeck pak ve středu hřiště nahradil Ladislava Krejčího.
Hned v sedmé minutě z první šance bohužel skórovalo Dynamo. Mandjeck na polovině ztratil míč a hosté šli rázem do brejku. V přečíslení dvou na jednoho se prokombinovali o přes vybíhajícího Heču a Schranz zakončil do prázdné branky.
Srovnání mohlo přijít rychle. Po centru zprava a sklepnutí míče ve vápně se ke střele z hranice pokutového území dostal Kanga. Rána mu sedla dobře, jenže Drobný se vymrštil ke své tyči a balon vyrazil.
Ve 28. minutě Sparta po dlouhé pasáži bez šancí udeřila. Trávník zprava odcentroval, ve vápně se míč podivně odrazil mezi Hložkem a Kozákem a Adam Hložek ho pak uklidil do sítě. Jenže po konzultaci s videem rozhodčí usoudil, že Hložek zahrál rukou a branku neuznal.
Ve třicáté čtvrté minutě přišel další důležitý moment. Ve vápně fauloval Novák Kozáka a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Kanga a nekompromisně proměnil.
Pak se ale zase ozvalo Dynamo, které si jinak nevytvářelo příliš šancí. Po faulu Mandjecka kopal přímý kop Čolić a míč uklidil přímo k tyči, kam Heča nedosáhl.
Na startu druhého poločasu se po sparťanském tlaku míč vykutálel před vápno na Vindheima, tomu ale střela nesedla.
V 58. minutě nahradil Plavšić Vindheima a hned po svém příchodu na hřiště se prosadil. Kanga předal míč doleva Plavšićovi, který z hranice vápna na přední tyč prostřelil Drobného.
Dvacet minut před koncem Adam Hložek předvedl nádhernou individuální akci od postranní čáry až k vápnu, obešel dva soupeře a vypálil. Míč ale trefil jen tyč za Drobným.
V 77. minutě šli místo Sparty do vedení zase hosté. Budějovice se dlouhým nákopem osvobodili ze sparťanského tlaku, jenže nákop nikým neatakovaný nezpracoval Kaya, pustil ho za sebe a Ledecký v sólu na Heču nezaváhal.
Sparta ale rychle zase srovnala. Frýdek přihrál rychle rozběhnutému Plavšićovi, ten okamžitě servíroval míč před branku, kde ve skluzu zakončil přesně Tetteh.
Sparta měla v závěru tlak, donutila hosty k faulům, Lischka už v nastavení prudce prověřil Drobného. Nic z toho ale nezabralo, ve výročním utkání jsme získali jen bod za remízu 3:3.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:3 (1:2)
Branky: 35. Kanga (pen.), 58. Plavšić, 80. Tetteh - 7. Schranz, 42. Čolić, 77. Kaya ŽK: Mandjeck, Trávník, Lischka – Novák, Brandner, Mršić, Ekpai, Schranz, Drobný. Rozhodčí: Marek – Horák, Poživil. Diváci: 10 057.
Sparta: Heča – Sáček, Kaya, Lichka, Frýdek – Vindheim (58. Plavšić), Mandjeck (62. Tetteh), Trávník, Kanga (89. Krejčí), Hložek – Kozák.
Dynamo: Drobný – Čolić, Sivok, Novák, Havel – Brandner (85. Táborský), Čavoš, Javorek, Mršić (70. Ekpai), Schranz – Ledecký (90. Kladrubský).

Další novinky