Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Novotný: Komentování mě hodně baví

David Novotný znovu v roli komentátora

Sdílet

Známý herec a sparťan David Novotný se v posledních přípravných období několikrát zhostil role fotbalového komentátora. Další zápas za mikrofonem ho čeká už v sobotu, kdy na adrese live.sparta.cz doprovodí svým komentářem první přípravný zápas proti Českým Budějovicím. Proto jsme se ho zeptali, jak se na utkání připravuje.
Po dlouhé době si zase zakomentuješ, jak se těšíš?
Hodně! Bude asi velká zima, ale to nevadí. Když jsem to dělal naposledy, hodně mě to bavilo, takže už to vyhlížím. Je to taková neotřelá disciplína. Po návratu ze zimní dovolené, jsem se musel hned docela brutálně zapojit do hereckého koloběhu, takže tohle bude prima vytržení z něj. Těším se na své milované chlapce na pažitu a těším se i na Lukáše jako spolukomentátora.
Už ti chybí fotbal?
To ani moc nevnímám, protože se dívám na anglickou ligu, navíc je mistrovství Evropy v házené, takže o zábavu mám postaráno. Okurková sezona mi utíká. Takže absťák po fotbalu zatím nemám.
Na co jsi zvědavý v zápase?
Jestli na sebe budou hráči opatrní, nebo jestli do sebe budou. Bývá to takové opatrnější, když si vzpomenu na zápasy, které jsem komentoval. Těším se na naše slovní půtky v komentáři, a že se nebudu nudit. Když komentuješ fotbal, tak se na něj víc soustředíš a jsi za něj víc zodpovědný, takže rychleji utíká a může se zdát i zajímavější, než jak ho vnímá normální divák s pivem a klobásou. Těším se na ten intenzivní prožitek.
Hráči jdou do zápasu z nejtěžší fáze kondiční přípravy. Budeš v tomhle ohledu na ně nějak mírnější?
Já nejsem nijak extra přísný v posuzování svých hráčů, když komentuju, snažím se být spíš jeden z nich. Nebaví mě být extra kritický, navíc je to příprava, to všechno chápu. Spíš to nechám plynout, nechám to na sebe působit jako jedinečnou příležitost. Jako divadlo.
Připravuješ si hlášky?
Vůbec, naprosto ne, to jsem nikdy nedělal. Člověk nikdy neví, která hláška bude dobrá, takže by to nemělo cenu.
A jak bys pozval diváky ke sledování zápasu?
Vážení a milí diváci, přijďte si prosím vyslechnout, kdo se nemůžete dostavit přímo na Strahov, náš stream!
Ale to je fuk, jak je zvu, koho to zajímá, ten si to pustí nezávisle na tom, kdo bude za mikrofonem. Snad mu zážitek moc nezkazím.

Další novinky