Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Porážka v poslední přípravě

Sparta prohrála s Malmö 0:2

Sdílet

Sparta v posledním přípravném zápase na soustředění ve Španělsku prohrála se švédským vicemistrem Malmö FF 0:2. V utkání měli sparťané několik nadějných příležitostí a k vidění byly i dva diskutabilní zákroky ve vápně Švédů, které sudí jako faul neposoudil. Zato rozdal devět žlutých karet a na druhé straně naopak odpískal penaltu pro Malmö. Z ní dali hráči v modrém druhý gól.
Do sparťanské branky se postavil Milan Heča, ve stoperské dvojici nastoupili Hancko a Lischka a na hrotu útoku operoval Benjamin Tetteh.
První zajímavá situace byla k vidění po deseti minutách. Tetteh se snažil proklouznout z levé strany do vápna. Po kontaktu s obráncem na hraně šestnáctky spadl. Sudí zákrok jako faul neposoudil. O dvě minuty později to na druhé straně Traustason zkusil z dálky. Heča jeho pokus bez problému chytil.
K vidění bylo několik ostrých zákroků hráčů v modrém. Po jednom takovém Dočkal centroval z přímého kopu do pokutového území. Na míč si akrobaticky naskakoval Ladislav Krejčí, balon ale nezasáhl.
První vážnější šance se odehrála ve 22. minutě. Thelin si naběhl na přihrávku za obranu a tváří v tvář Milanu Hečovi netrefil branku. Krátce na to se hodně zlobil Bořek Dočkal, když rozhodčí nejprve neposoudil jako faul zákrok na něj v pokutovém území, ani ostrý atak na Adama Hložka před vápnem.
Asi nejblíž gólu měla v první půli střela Adama Hložka z 28. minuty. Sedmnáctiletý záložník vystřelil z dálky a jeho pokus těsně minul levou tyč. O chvíli později vystřelil Rakip. Hečovi z toho žádný šedivý vlas na hlavě nepřibyl. Posledním zajímavým momentem první půle pak byla střela Kangy, která se zakroutila těsně mimo.
V 52. minutě se skvělým zákrokem zaskvěl Milan Heča, který vytáhl střelu Traustasona z dálky na břevno! O sedm minut později Tetteh poslal balon pod sebe podél brankové čáry. Adamu Hložkovi chyběl kousek k zakončení. Po hodině hry šlo do vedení Malmö, když Antonsson prodloužil centr Safariho těsně před Hečkou do sítě.
Šanci na vyrovnání měl v 74. minutě Hložek, který se uvolnil ve vápně a gólovou radost mu překazil skvělý Nilsson. Za minutu ale bylo hůř. Jako penaltový tentokrát posoudil sudí zákrok ve vápně Sparty. Navíc udělil žlutou kartu protestujícímu kapitánovi Dočkalovi. Penaltu proměnil Berget a Malmö vedlo už o dvě branky. Následně trenér Jílek protočil šest hráčů.
V závěru měl ještě šanci Martin Frýdek. Ani jeho prudká střela ale za Nilssonem neskončila. Sparta tak prohrála s Malmö 0:2.
AC Sparta Praha – Malmö FF 0:2 (0:0)
Branky: 61. Antonsson, 77. Berget (pen.). ŽK: Trávník, Tetteh, Dočkal, Lischka, Vindheim – Ahmedhodžić, Innocent, Bengtsson, Larson.
Sparta: Heča – Vindheim, Hancko (78. Štetina), Lischka, Frýdek – Dočkal (78. Fortelný), Trávník (78. Sáček), Krejčí (78. Mandjeck), Kanga, Hložek (78. Karlsson) – Tetteh (78. Graiciar).
Malmö v prvním poločase: Nilsson – Lewicki, Ahmedhodžič, Bengtsson, Safari, Innocent, Rakip, Antonsson, Traustason, Nalić, Thelin.

Další novinky