Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Prohra na úvod jara

Liberec na Letné zvítězil 2:0

Sdílet

Sparta nezvládla první jarní zápas a doma prohrála s Libercem 0:2. I přes šance v prvním poločase se neprosadila, za hosty naopak ze dvou brejků ve druhém poločase skóroval Malinský.
Trenér Jílek potvrdil svůj výběr z generálky a sestavu oproti ní nijak nezměnil. Na hřiště se do soutěžního zápasu po dlouhém zranění vrátil Bořek Dočkal. Na lavičce se objevil David Bičík, který nahradil zraněného Florina Nitu.
Dočkal se poprvé výrazněji k míči dostal v šesté minutě, kdy rozehrál standardku po faulu na Frýdka. Míč do náběhu, který poslal do vápna, byl ale příliš dlouhý na všechny sparťany a lapil ho Nguyen.
V devatenácté minutě se fanoušci dočkali první větší příležitosti. Trávník rozběhl na pravé straně Dočkala, ten odcentroval do vápna na nabíhajícího Hložka, který se ale do zakončení neprotlačil.
Do další obrovské šance se Sparta propracovala za pár minut. Vindheim přistrčil míč do běhu Tettehovi, který ho pak nápaditě připravil pod sebe na střelu Trávníkovi. Ten z dobré pozice o fous přestřelil branku.
Hned na to se Tetteh krásně uvolnil u postranní čáry, dostal se s míčem k vápnu a pak ho napříč pokutovým územím nabídl spoluhráčům. Ani jeden ze třech sparťanů ale na balon před prázdnou brankou nedosáhl.
Další příležitost si připravil Martin Frýdek. Ten nejdřív zkusil netradičně pravačkou odcentrovat, míč se k němu odrazil a tak napřáhl k ráně levačkou. Tu pohotově nohama vyrazil Nguyen.
Hosté moc šancí neměli, ale pět minut před pauzou přišla jedna velká. Pešek se uvolnil přes Vindheima a ranou k tyči protáhl pohotového Heču.        
Sparťané pak ještě dvakrát pohrozili, nejdřív se k míči ve vápnu neúspěšně tlačil Hložek, pak zprava centroval Vindheim a na míč těsně nedosáhl Krejčí. Poločas tak skončil bez branek.
Na startu druhého poločasu jsme měli štěstí, Heča neudržel centr zprava a před dorážejícími hosty míč na poslední chvíli odklidil Hancko.
V 54. minutě právě Hancko na soupeřově polovině nepřesně přihrál a hosté se hnali do brejku. V pádu nakonec mimo branku zakončil Baluta.
V 62. minutě dal Tetteh míč Hložkovi, který postupoval na branku. Mikula ho ale důsledně bránil, nedovolil mu střelu ani centr a míč zblokoval na roh.
Slovan hrozil z brejků a jeden z nich bohužel skončil gólem ve sparťanské síti. Lischka nezpracoval míč, pustil do sóla Malinského a ten nedal razantní střelou Hečovi šanci.
V nastavení měl velkou šanci hlavou Benjamin Tetteh. Míč ale zamířil mimo.
Sparta v závěru nalezla se všemi hráči na polovinu soupeře a nechala už otevřená okna vzadu. Toho využil opět Malinský, který po dalším brejku přehodil Heču a uzavřel zápas.
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 0:2 (0:0)
Branky: 76. Malinský, 90. Malinský. ŽK: Frýdek - Mara, Hromada, Kuchta, Malinský, Karafiát, Nguyen, Rondić. Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Koval. Diváci: 12 236
Sparta: Heča – Vindheim, Hancko, Lischka, Frýdek – Dočkal (71. Sáček), Krejčí (78. Kozák), Kanga (62. Plavšić), Trávník, Hložek – Tetteh.
Liberec: Nguyen – Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš – Malinský, Hromada (65. Alibekov), Baluta (90. Fukala), Mara, Pešek – Kuchta (64. Rondić).

Další novinky