Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Úvodní porážka

Sedmnáctka podlehla Pardubicím 1:3

Sdílet

Sedmnáctka zahájila jarní část Celostátní ligy U17 domácím utkáním proti Pardubicím. Po bezbrankovém prvním poločase měli oba týmy stejně blízko třeba bodům. První změna nastala v 65. minutě, kdy se prosadil pardubický Hrnčíř. Sparťané okamžitě odpověděli gólem Sprinze. Pardubice však do závěrečného hvizdu přidaly další dva zásahy a mladší dorostenci Sparty podlehli Východočechům 1:3.
Tým trenéra Hovorky sužovala během podzimu široká marodka a pro první jarní utkání stále chybělo několik hráčů základní sestavy – stoper Stárek si počká na utkání ještě týden, Hollerbach laboruje se zraněním nohy, které utrpěl během soustředění a mimo nominaci jsou stále Škoda s Lehockým. Na lavičce už ale seděli Hodouš se Sprinzem, který se vrátil po půlročních nepříjemnostech se třísly. V základní sestavě pak na strahovské kolbiště vyběhli uzdravený Gornický či Konopásek. Novou tváří v U17 je pak stoper Jáchym Jelínek, který přišel z Jablonce, a proti Pardubicím šlo o jeho premiérové soutěžní utkání v rudém dresu.
V úvodních minutách zápasu byl v útoku Sparty nejaktivnější Kabongo, který se statečně pral se stopery Pardubic, ale do zakončení se neprodral. Ve 25. minutě sparťané rychle rozehráli rohový kop a během momentu přenesli hru z pravé strany doleva, kde na zadní tyči zavíral kapitán Vydra, ale a prudký míč jen o kousek nedosáhl. O tři minuty později se blýskl brankář Ulrich, který po rohu fantasticky vytáhl hlavičku pardubických a podržel svůj tým.
Ve 37. minutě chybělo málo, aby Vydra využil špatného výběhu brankáře Nalezinka. Vytáhlý brankář však dokázal svou chybu během vteřiny napravit a uzmul Vydrovi míč téměř z kopačky. Stejně jako v zápase U19 se diváci branky v první půli nedočkali a kabin se šlo stavu 0:0.
Trenér Hovorka do druhého poločasu nasadil sestavu s jednou změnou. Místo Gornického naskočil Sprinz.
První změna skóre nastala v 65. minutě, kdy se po rohu prosadil pardubický Hrnčíř – 0:1.
Sparťanská odpověď přišla bleskurychle. Pardubičtí omámení vedoucí brankou neuhlídali před brankou Sprinze, a ten pohotovou střelou vyrovnal – 1:1.
Nešťastné utkání odehrál v dresu Sparty nováček Jelínek, kterému v souboji u rohového praporku soupeř přilehl kotník. Sparťanský bojovník se pokusil pokračovat i po ošetření, ale zraněný kotník mu vystavil stopku.
Týmu z města perníku se vydařila druhá polovina klání, protože v 70. minutě vrátil Pardubicím vedení po rychlé akci Němec – 1:2.
Sparťanská lavička reagovala střídáním Hodouše, který se postavil na pravý kraj zálohy a rval se o každý míč. Ani Hodouš však nezabránil třetímu zásahu hostí, kdy po centru z křídla procedil míč skrze Ulricha Hrubý – 1:3.
Naděje na nadějnější výsledek se pro domácí ukázala v 85. minutě, kdy po faulu na Hodouše kopal pokutový kop kapitán Vydra. Nalezinek však čaroval a pokus lapil. Sparťané nastřelili ve zbylém čase ještě břevno a Vydra rozehrával volný přímý kop z dobré pozice. Nalezinek už však nekapituloval a U17 Sparty padla na Strahově s Pardubicemi 1:3.
V příštím kole cestují svěřenci trenéra Hovorky do Českých Budějovic, kde je čeká v sobotu 29. února od 13:15 bitva s Dynamem.  
Hodnocení trenéra Jakuba Hovorky: „Zápas proti Pardubicím se nehodnotí lehce. Povedla se nám zimní příprava, ale nedokázali jsme to přenést do mistrovského utkání. V první půli se nám dařila kombinace, drželi jsme míč a měli dobrý pohyb. K naší smůle jsme však nedokázali vstřelit gól. Ve druhém poločase jsme více sázeli na dlouhé míče za obranu, které defenzivě Pardubic dělaly problémy, a naši křídelníci dokázali obránce několikrát přetlačit. Bohužel opět bez branky. Naopak Pardubice třikrát potrestaly naše individuální chyby a my padli. Poctivě jsme pracovali celou zimu na konkrétních situacích, ale v prvním jarním kole jako by vše zmizelo. Nezačali jsme dobře, ale stále je před námi dost zápasů a věřím, že naše dřina se vyplatí. Jedním z mála pozitiv byl návrat Petra Hodouše, který naskočil do zápasu po dlouhém zranění. Za pár minut na hřišti prokázal velké kvality a příslib do dalších zápasů. Totéž platí o Ondřeji Sprinzovi.“
AC Sparta Praha U17 – FK Pardubice U17 1:3 (0:0)
Branky: 67. Sprinz – 65. Hrnčíř, 70. Němec, 81. Hrubý. ŽK: Jelínek, Zábranský – Miláček, Veverka. Rozhodčí: Matoušek – Ulrich, Lipár. Počet diváků: 60 diváků.
Sparta: Ulrich – Jelínek (66. Walter), Konopásek, Vydra, Váňa, Kabongo (83. Štěpán), Kaštánek, Michl (75. Hodouš), Zábranský, Kaufman, Gornický (46. Sprinz).
Pardubice: Nalezinek – Jarkovský, Kirchner, Němec, Miláček, Hrnčíř, Besperát, Hrubý, Veverka (85. Voženílek), Skřivánek (85. Šenkýř), Dostál (77. Kárský).

Další novinky