Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

I druhý jarní zápas bez bodu

V Olomouci jsme prohráli 0:1

Sdílet

Sparta nezvládla ani druhý jarní zápas a i z Olomouce odjíždíme bez bodu. O vítězství Sigmy 1:0 rozhodl v prvním poločase Chytil.
Trenér Václav Kotal udělal několik změn v sestavě. Do základní sestavy postavil na stopera Mandjecka, do středu hřiště Sáčka, na křídla Karlssona a Plavšiće a na hrot útoku vybral Hložka. Kvůli nemoci chyběl Krejčí, drobná zranění nepustila do hry Nitu, Kozáka a Trávníka.
První šance přišla v deváté minutě po rohovém kopu. Míč se po hlavičkovém souboji, v němž byl Hancko, odrazil před vápno ke Kangovi. Ten dlouho nedumal a prudkou ranou protáhl Mandouse, který míč vyrazil.
Sigma měla víc z držení balonu, šance ji chyběly. Naopak, pohrozila zase Sparta. Ve 24. minutě přišel rychlý sparťanský brejk po ose Kanga - Dočkal – Karlsson. Poslední jmenovaný zakončil po kličce nadějnou střelou, která po teči skončila v boční síti.
Bohužel, hned první velká šance Sigmy skončila gólem. Přetažený roh do vápna vrátil Hála, Jemelka zakončil nůžkami a těsně před Hečou míč ztečoval Chytil. Brankář už nemohl dělat nic.
Domácí měli i další šanci. K ráně ze střední vzdálenosti se dostal Greššák a pořádně Heču prověřil, ten ale dokázal skočit pod břevno a skvělým zákrokem míč vyrazit.
Pět minut před přestávkou se Kangovi otevřela středem hřiště dálnice pro přihrávku Plavšićovi, ten postupoval na Mandouse. Domácí obránci ale zabrali, zkomplikovali Plavšićovi zakončení a míč nakonec sebral olomoucký brankář.
Po poločase přinesla první šance 51. minuta – na každé straně po jedné. Nejdřív Chytil ve sparťanském vápně zakončil slabě a mimo branku, následně v pokutovém území Olomouce pálil po přihrávce Kangy levačkou Karlsson, míč ale mířil také mimo branku.
Milan Heča držel Spartu i dál. V 57. minutě se ke střel uvolnil Chytil a byla to pořádná dělovka. Heča byl ale rychle na zemi a míč vyrazil.
Další práce pro sparťanského brankáře přišla hned o minutu později. Kanga ztratil míč na polovině hřiště a na branku se hnal Chytil. Heča ale celou situaci dobře přečetl a skočil olomouckému hráči pod nohy.
Sparta měla velkou šanci dvacet minut před koncem, kdy Hložek přešel středem hřiště a nabídl míč do vápna volnému Karlssonovi. Ten ale vystřelil jen do Mandouse.
Jedním z mála světlých momentů byl v 88. minutě příchod Adama Karabce na trávník. Sparťanský mladík si tak odbyl svou ligovou premiéru.
V devadesáté minutě mohl ještě srovnat skóre Hložek. Ve vápně stál tváří v tvář Mandousovi, vystřelil ale jen do olomouckého brankáře.
SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branky: 27. Chytil. ŽK: Látal, Yunis, Greššák, Houska, Sladký – Vindheim, Hancko. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch. Diváci: 7 456.
Olomouc: Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Hála (86. Zahradníček), Greššák, Breite, Houska, Falta (63. Pilař) – Chytil (73. Yunis).
Sparta: Heča – Vindheim, Mandjeck, Hancko, Hanousek – Karlsson (88. Karabec), Kanga, Sáček, Dočkal (77.Graiciar), Plavšić (77. Tetteh) - Hložek.

Další novinky