Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Skvělý první poločas

Sedmnáctka zvítězila v Č. Budějovicích 3:0

Sdílet

V 17. kole Celostátní ligy U17 zamířili mladší dorostenci do Českých Budějovic k zápasu proti Dynamu. Svěřencům trenéra Hovorky skvěle vyšel první poločas utkání, když se po čtvrt hodině ujali vedení po brance Michl. Ve 28. minutě zvýšil náskok opět Michl a minutu před koncem první půle upravil na konečných 3:0 kapitán Vydra. Sparta porazila Dynamo České Budějovice 3:0.
Po úvodním nevydařeném víkendu jara čekalo na sparťany první venkovní utkání. Do základní sestavy se po dlouhém zranění vrátil Hodouš, který si první minuty připsal již v prvním jarním kole proti Pardubicím a na jihu Čech naskočil od první minuty.
Na první branku nečekali diváci dlouho, protože již v 16. minutě unikl Váňa domácí obraně a tváří  tvář brankáři Lerchovi našel ještě v lepší pozici volného Michla, který měl už snadnou práci – 0:1.
Sparťanům se proti Dynamu dařilo a v první části byli aktivnějším a nebezpečnějším mužstvem na hřišti. Ve 26. minutě se po pohledné postupné kombinaci dostal k zakončení Váňa. Střelu doprostřed branky zlikvidoval Lerch. O minutu později byl před šestnáctkou Budějovic faulován Hodouš, sudí Tupý citlivě ponechal výhodu. Míč převzal Osmani, který našel přesným centrem Michl, a ten se opět nemýlil – 0:2.
Sparta nepolevovala ani s dvoubrankovým náskokem na kontě. V závěru prvního poločasu sparťané rozehráli roh nakrátko a vzápětí Hodouš hledal v šestnáctce Vydru. Kapitán mladšího dorostu vracel z pozice na zadní tyči zpět do chumlu hráčů, avšak po teči jednoho z obránců skončil míč v síti – 0:3.
Pro tým trenéra Hovorky mohlo být ještě veseleji před poločasovým hvizdem, ale Sprinz v samostatném úniku neuspěl.
K prvnímu střídání sáhl sparťanský kouč až po hodině hry, kdy ze hry stáhl Hodouše, který po zranění nabírá zápasovou praxi. Trenérovi se tak vrací jeden z pilířů základní sestavy do formy.
V 66. minutě předvedl bleskurychlý úprk po levém křídle Kaufman z pozice levého beka. K zakončení se však neprobojoval, protože byl nedovoleně zastaven na hraně velkého vápna kapitánem Dynama Brabcem.
Do konce mače zbývalo závěrečných dvacet minut a domácí byli blízko snížení. Po chybné rozehrávce a následném protiútoku Dynama musel na brankové čáře zaskočit za Ulricha Kaufman, který vykopával míč z brankové čáry a pomohl svému brankáři udržet čisté konto. To Ulrich udržel až do závěrečného hvizdu sudího a Sparta slavila vítězství 3:0.
Hodnocení trenéra Hovorky: „Se zápasem proti Dynamu můžeme být spokojení, zvláště s prvním poločasem, ve kterém jsme hráli velmi dobře a dle pokynů. Byli jsme oproti minulým zápasům přímočařejší a nebezpečnější. K tomu jsme přidali i disciplínu v defenzivní činnosti zvláště okolo vlastní šestnáctky. Věřím, že stejný výkon podáme i za týden a uspějeme.“
SK Dynamo České Budějovice U17 – AC Sparta Praha U17 0:3 (0:3)
Branky: 16. a 28. Michl, 44. Vydra. ŽK: Brabec (ČB). Rozhodčí: Tupý – Koval, Krauskopf. Počet diváků: 60 diváků.
Dynamo: Lerch – Jedlička, Trmal (46. Šimeček), Brabec, Hais, Malý (73. Bednář), Hák, Bastl (61. Hendrych), Prášek (69. Coufal), Bartizal, Kolář.
Sparta: Ulrich – Hodouš (59. Zábranský), Osmani (73. Walter), Konopásek, Vydra, Sprinz (77. Kabongo), Váňa, Štěpán (86. Gornický), Kaštánek, Michl (77. Staroščák), Kaufman.

Další novinky