Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

V derby remíza

Slavia srovnala v posledních sekundách

Sdílet

Poslední vteřiny zápasu v Edenu připravily Spartu o vítězství v derby. Benjamin Tetteh se trefil deset minut před koncem, v nastaveném čase ale na konečných 1:1 srovnal Musa.
Trenér Václav Kotal poslal na hřiště stejnou sestavu jako ve vítězném utkání proti Baníku, s jedinou výjimkou, kterou byl David Moberg Karlsson. Ten zůstal ve Švédsku, kde s manželkou očekávali narození potomka. Na hřišti ho nahradil Srdjan Plavšić.
Úvod zápasu nepřinesl žádné zajímavější šance, oba týmy hlavně dbaly na to, aby neudělaly chybu. Hrálo se ale poměrně tvrdě, během dvanácti úvodních minut dostali žluté karty Krejčí a Traore.
Ve třinácté minutě měla Sparta první šanci. Po přímém kopu po faulu na Dočkala poslal na Koláře střílený centr Hložek, brankář ho vyrazil na hranici vápna, odkud pálil Tetteh. Jeho rána ale neprošla.
I další šanci měla Sparta! Ve 22. minutě Frýdek a Dočkal dostali míč k Hložkovi, který si na hranici vápna udělal prostor na střelu a vypálil těsně vedle Kolářovi tyčky.
Ve 34. minutě přišla první šance Slavie. Domácí rychlé přešli celé hřiště po sparťanské standardce a docela osamocený ale z úhlu ve vápně zakončil Stanciu. Heča neměl problém.
Slavia mohla jít do vedení ve 38. minutě. Masopust si před vápnem zpracoval míč a z halfvoleje vypálil pod břevno. Heča se vytáhl a míč vyrazil na roh, z něj už nebezpečí nehrozilo.
V závěru poločasu Sparta soupeře tlačila, pak ale domácí fanoušci odpálili pyrotechniku a celý stadion zahalil neprohlédnutelný dým. Zápas tak musel být v nastavení první půle přerušený.
Hned po pauze přilétl do vápna centr směrem k Olayinkově hlavě, toho ale důrazně bránil Štetina a nedovolil mu zakončit.
Domácí si následně vypracovali obrovský tlak. Po sérií rohu se po jednom z centrů od praporku opřel z voleje do míče krásně Ševčík, Heča ale předvedl famózní zákrok a míč vyrazil.
Slávisté ale měl tlak dál. Stanciu si v 57. minutě udělal prostor ve vápně kolem Štetiny a vypálil kroucenou střelu na zadní tyč. Míč ale skončil vedle branky.
V 58. minutě se radovali sparťanští fanoušci na stadionu, Tetteh totiž dostal po souboji s Kolářem míč do branky a zdálo se, že jdeme do vedení. Místo toho ale přišlo po několika minutách a konzultaci s VAR odvolání branky, kvůli faulu Tetteha na jednoho z bránicích slávistů.
Slávisté měli další zajímavou šanci. Po centru zleva hlavičkoval Tecl, míč před brankou proplachtil těsně nad hlavou Masopusta. Ten ho netrefil a balon skončil v zámezí.
V 81. minutě Benji rozvlnil síť znovu a tentokrát už VAR neměl šanci gól zrušit! Fantastická průnikovka Dočkala, Tetteh si pak pohrál se slávistickou obranou, jednoho ze stoperů posadil na zadek a poslal nechytatelný míč pod břevno.
Slávisté pak napnuli všechny síly k vyrovnání. V 90. minutě hlavičkoval před Hečou Musa, míč ale mířil nad branku.
Slávisté se nakonec vytouženého vyrovnání dočkali v posledních sekundách zápasu, kdy v pokutovém území hlavou umístil míč do sítě Musa.
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha  1:1  (0:0)
Branky: 90.+3 Musa - 81. Tetteh. ŽK: Traore, Olayinka – Krejčí, Štetina, Dočkal. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kříž. Diváci: 19 376.
Slavia: Kolář – Coufal, Takács, Kúdela, Bořil – Traoré, Ševčík, Masopust (82. Hellebrand), Stanciu (82. Jusúf), Olayinka – Tecl (71. Musa).
Sparta: Heča – Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek – Plavšić (76. Hanousek), Sáček, Dočkal, Krejčí (53. Mandjeck), Hložek – Tetteh (86. Kozák).

Další novinky