Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Preview: Před Jabloncem

Zápas na Střelnici z podzimu 2017

Sdílet

Seriál Sparta RETRO se tentokrát vrátí jen o dva a půl roku zpět a nabídne vám zápas v Jablonci z října roku 2017. Důvod je jasný. Chceme si připomenout Josefa Šurala, od jehož smrti uplynul ve středu rok. Právě v Jablonci sehrál Pepa jeden ze svých nejlepších zápasů ve Spartě. Nalaďte si přenos v 18:00 na adrese https://live.sparta.cz/ a vzpomeňte na Šuryho spolu s námi.
Pojďme se společně přenést do října 2017. Máme za sebou 10 odehraných kol nové sezony. Spartě se první třetina ročníku příliš nepovedla a nachází se na šestém místě tabulky s 15 body. V posledním utkání jsme podlehli doma Plzni 0:1. Venku jsme vyhráli jen ve druhém kole v Mladé Boleslavi. Nejvyšší čas sérii zlomit!
„Samozřejmě víme, co nás čeká, ale musíme se někde chytit. Jablonec je ohromně těžký, urputný tým. Mají dobré hráče a jsou silní ve standardních situacích. Na to všechno se musíme připravit,“ říká obránce Radoslav Kováč
Jablonec je na čtvrtém místě tabulky se sedmnácti body za čtyři vítězství a pět remíz. Jedinou porážku si připsal v souboji s Plzní (0:1). Nejlepším střelcem klubu je Stanislav Tecl, kterému patří s šesti trefami druhé místo mezi kanonýry celé ligy.
Na jablonecké střelnici se nám příliš nevede. Naposledy jsme si odsud výhru odvezli před 4 lety. V mistrovské sezoně tehdy Sparta vyhrála 3:2. „Určitě nás nečeká lehký soupeř. Jablonec má nějakou sérii. Musíme se na ně pořádně připravit a získat tři body,“ burcuje Ondřej Zahustel.
Kouč Andrea Stramaccioni chystá v sestavě čtyři změny. Do akce by se měli vrátit Tomáš Rosický, Bogdan Vataleju, Georgés Mandjeck nebo Michal Sáček. V nominaci naopak pravděpodobně nebude David Lafata, se čtyřmi brankami nejlepší střelec týmu.
Předpokládaná sestava Sparty: Dúbravka – Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Kadlec – V. Kadlec, Mandjeck, Sáček, Rosický, Vatajelu – Šural.

Sdílet

    Další novinky